MSC gaf in de beginfase direct het visitekaartjef toen in de derde minuut Mehran Ali Pour Asli vrij door kon komen en de bal perfect voor gaf op Joël Huiskes. Die zag zijn inzet gekeerd worden, maar Danni Lohman was er als de kippen bij om van dichtbij keeper Marco Olthuis te verschalken 0-1. Dit was meteen een streep door de plannen van de thuisploeg maar ze herpakten zich snel. In de 8ste minuut werd het voor het eerst gevaarlijk voor het doel van MSC toen Roel Gebbinck een mogelijkheid kreeg maar net naast mikte. MSC bleef erg gevaarlijk en in de 18de minuut had Silvolde geluk toen Mehran Ali Pour Asli de bal voorzette op Nima Shimeri maar hij kon er net niet bij. Silvolde bleef het proberen maar was vaak veel te slordig. In de 22 ste minuut legde Roel Gebbinck de bal goed terug op spits Evert Römer maar zijn schot was te slap voor doelman Robin Kist.

De ballen kwamen bij de thuisploeg vaak niet aan of de handelingssnelheid was te laag waardoor er nauwelijks gevaarlijke situaties ontstonden. Toen in de 24ste minuut Pim Olthuis opzichtig in de fout ging leek Nima Shimeri alleen voor Marco Olthuis te kunnen gaan scoren. Ok hij miste echter deze riante mogelijkheid en schoot naast. Na een half uur spelen werkte Roel Gebbinck zich slim voorbij zijn tegenstander op de achterlijn en ging voor eigen succes. Keeper Kist redde met zeer veel moeite waardoor de stand 0-1 bleef. In de Rebound probeerde Alex Tempels het nog een keer met een halve omhaal, maar doelman Kist had hier geen problemen mee. Vlak voor rust kreeg Silvolde nog een laatste kans toen Pim Olthuis prima Bram van Dooren wegstuurde. Zijn voorzet op Evert Römer kwam net niet op zijn plek waardoor de ruststand 0-1 bleef.

In de tweede helft startte Silvolde fanatiek. In de 46ste minuut wist Roel Gebbinck een mooie bal op de geheel vrijstaande Bram van Dooren te geven maar de aanvaller miste jammerlijk de kans op de gelijkmaker. Silvolde bleef naarstig op zoek naar de gelijkmaker zonder dat het groots speelde, maar de inzet was bewonderenswaardig. In de 53ste minuut wist Mike van Aken met een voorzet Evert Römer te bereiken maar zijn kopbal was te zacht om het doelman Kist moeilijk te maken. Kort daarna greep trainer Van Beukering in en als eerste wissel kwam Jaël Krosse voor Bram van Dooren. Enkele minuten later kwamen achtereenvolgens Ischa Krosse voor Swen te Kaat en tenslotte Roy Bouwman voor Alex Tempels. Het tempo ging verder omhoog en de tegenstander werd steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Het bleef echter oppassen voor de tegenstoten zoals in de 64ste minuut toen Joël Huiskes uitbrak maar gelukkig voor Silvolde net naast schoot.

MSC bleef ook loeren op een uitbreiding van de voorsprong en in de 69ste minuut was de ploeg uit Meppel dichtbij toen invaller Justin Benjamins met een welgemikt schot leek te gaan scoren maar keeper Marco Olthuis tikte de bal net uit de benedenhoek. Silvolde bleef opportunistisch spelen en kreeg in de 73ste minuut wederom bijna het lid op de neus toen de uitstekend spelende Danni Lohman met een geweldige steekbal Mehram Ali Pour Asli bereikte, maar hij schoot net naast. De tijd tikte weg en het werd steeds lastiger voor de thuisploeg. In de 79ste minuut kreeg Silvolde een inworp die snel genomen werd en de bal bij Roel Gebbinck bracht. Zijn voorzet op Jaël Krosse was precies op maat en de aanvoerder scoorde de 1-1. Silvolde rook bloed en probeerde meteen door te drukken. In de 83ste minuut werd dit beloond toen een hoekschop van Roy Bouwman op het hoofd van Roel Gebbinck belandde die beheerst de 2-1 in het net legde. Iedereen dacht dat de strijd nu gestreden was maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg MSC nog een geweldige kans. Danni Lohman strandde echter met een enorme pegel op Marco Olthuis. De bal werd opnieuw ingebracht en bij de tweede paal stond invaller Tjisse Kerkstra die de bal hoog in de touwen joeg.