MSC begon goed aan het duel en kreeg via Joël Huiskes en Nick Koster de eerste kansen. De Meern sloeg echter in de 23e minuut meteen toe via Lejon Cats. Hij schoot de Utrechters tegen de verhouding in op 0-1, maar lang kon De Meern daar niet van genieten. Björn Bakker zette beide ploegen met een geweldige lob van grote afstand weer naast elkaar, 1-1. Vlak voor rust was het wederom Lejon Cats die de bezoekers andermaal aan de leiding bracht met een schot in de kruising, 1-2.

MSC begon furieus aan het tweede bedrijf en maakten binnen twee minuten gelijk. Een corner werd door doelman Twan Verweij in eigen doel geslagen, 2-2. MSC leek door te drukken en was via Koster dichtbij de 3-2 in de 55e minuut. Zijn inzet werd gestopt waarna De Meern in die tegenaanval genadeloos toeloeg. Gokhan Yasar scoorde op schitterende wijze en zette zo zijn ploeg voor de derde maal op voorsprong, 2-3. MSC behield ook na de tegenslag het initaitief en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Ondanks enkele goede kansen vond het deze niet waarna De Meer in de slotfase keihard profiteerde. Bob Verweij en Kesley den Haag schoten hun ploeg in veilige haven en bezorgden De Meern een grote 2-5 zege.