In het Gooi gingen de Meppelers zondag op zoek naar de weg omhoog. Gesterkt door de geflatteerde 5-1 thuiszege destijds op tegenstander SDO gingen de wit-zwarten op zoek naar drie punten. De thuisploeg, gesterkt doordat zij de laatste zeven competitieduels ongeslagen was geweest, was niet van plan deze goede serie te laten onderbreken door de laagvlieger uit Meppel. Dat resulteerde zeker aan het begin van de wedstrijd ook in een veldoverwicht voor de thuisploeg. Maar dat de thuisploeg al binnen tien minuten op een voorsprong kon komen, mochten de Meppelers zichzelf aanrekenen. En dan met name Robin Kist.  De doelman, die opnieuw de voorkeur had gekregen van de trainers boven Bram Tijink, verkeek zich op de vrije trap van een meter of dertig van Mike van ’t Land: 1-0.

MSC had even tijd nodig om deze domper te boven te komen, maar de Meppelers rechtten wel hun rug. Met kansen voor Björn Bakker, Nick Koster en Jos Fidom kreeg MSC de mogelijkheid om op 1-1 te komen, maar het gebeurde niet. Maar uiteindelijk lukte het dan toch. Na een halfuur legde Koster de bal op een geweldige manier af op Alex Zomer, die met een koele schuiver voor de 1-1 zorgde. SDO schrok ervan, reageerde agressief, maar scoorde niet.

Ook na rust hield de thuisploeg het betere van het spel. MSC mocht de defensie onder leiding van doelman Kist bedanken dat de stand gelijk bleef. Zeker in het eerste halfuur na de thee. SDO kreeg veel kansen, maar scoorde niet. Het bood MSC de kans om in het laatste kwartier toe te slaan en dat gebeurde dan ook bijna. Eerst was het invaller Joël Huiskes die een vrije trap op de lat achter doelman Donavan Wal schoot. Daarna was Bakker dicht bij de 1-2. De doelman liet diens inzet los, maar geen enkele Meppeler was dichtbij om de 1-2 aan te tekenen. En uiteindelijk was het nogmaals Huiskes, die uit een vrije trap bijna voor 1-2 zorgde. MSC-trainer Herman Scherpen was duidelijk na afloop: ‘Blij met een punt in een uitwedstrijd. Maar willen we dit seizoen goed afsluiten, dan zijn nu wel de weken waarin het moet gebeuren aangebroken. Ik denk dat iedereen daar ook wel van doordrongen is. We gaan er met elkaar voor. Volgend weekeinde komt Hoogland op bezoek, dat moeten drie punten zijn. Voor ons welteverstaan.’