De gevoelens na afloop van de 2-2 tegen RKHVV waren gemengd. Blijdschap over het klassenbehoud overheerste, maar ook het gevoel van een wisselend seizen met ups en downs bleef hangen. Niet voor het trainersduo Blom en Brandsma. Zij hadden immers voldaan aan de missie waaraan zij waren begonnen na het afscheid van Bas Bijen en Herman Scherpen: zorgen dat MSC in de hoofdklasse zou blijven. ‘We hebben vooral gewerkt aan de sfeer. De lach terug, met elkaar werken aan een resultaat. Al deze jongens kunnen goed voetballen, maar ze moeten het wel met elkaar én voor elkaar willen doen. Dat is gelukt. Wij hadden maar één opdracht: handhaven.’ In Huissen was duidelijk dat MSC ook in het nieuwe seizoen hoofdklasse wilde spelen. Vanaf minuut één straalde de ploeg dat uit. Blom: ‘Iedereen besefte het belang, Er stond veel druk op deze wedstrijd en ik denk dat wij daar het beste mee zijn omgegaan. Voor rust kregen wij, al voor de 1-0, drie kansen via Björn Bakker en Justin Benjamins om te scoren. Dat gebeurt niet en dan wordt het heel spannend. Uiteindelijk gebeurt het op slag van rust dan toch wel. De jarige Jos Fidom schoot van afstand geweldig raak. Een geruststelling en na acht seizoenen MSC een mooi afscheidscadeau van hem.’
Ook na rust bleef MSC het betere van het spel houden. Dat resulteerde dan ook in de 0-2. Nick Koster aarzelde niet toen hij op aangeven van Bakker de bal in kansrijke positie voor zijn voeten kreeg. De thuisploeg uit Huissen zette daarna alles op alles. De Meppelers, die ondertussen de tussenstanden op de andere velden hadden meegekregen, werden onder druk gezet. Een kwartier voor tijd ging de handrem erop bij de Meppelers en kreeg RKHVV kans op kans. De enige die nog een sta-in-de-weg was, bleek doelman Bram Tijink. De vijfde en zesde opgelegde kans waren echter ook hem te machtig. Nejjari en Wessel van der Horst scoorden, waardoor het duel alsnog in 2-2 eindigde. Beide ploegen vonden het daarna wel best en speelden het duel plichtmatig uit.
Genoten
De blijdschap na afloop was bij Blom en Brandsma toch groot: ‘We zijn met een opdracht begonnen: MSC in de hoofdklasse houden. In de zes weken dat we bezig zijn geweest, zijn we daarin geslaagd, Het was zwaar, maar we hebben genoten. Deze selectie heeft echt veel kwaliteit en met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat uiteindelijk de doelstelling is gehaald. MSC speelt in het nieuwe seizoen weer hoofdklasse’, aldus Blom.

Opstelling MSC: Bram Tijink, Alex Zomer, Remon Hankel, Lennart Nijholt (Danny Bijlsma), Kaj van Duuren, Stephan Besuijen, Björn Bakker, Joël Huiskes, Justin Benjamins (Youri Benjamins), Jos Fidom (Robert Jan Thalen), Nick Koster. Scheidsrechter: Jeremy Lensink uit Arnhem. Gele kaarten: Besuijen (MSC) en Stienstra (RKHVV).