De voorbereiding op de wedstrijd was er al één met hindernissen. Na een prachtige rit door de Betuwe en Duitsland, arriveerde de bus pas na half twee in Gendt. Het duel begon daardoor tien minuten laten en ook nog eens zonder de geblesseerde Jos Fidom. Het nog puntloze Bataven begon nerveus aan het duel. En ook MSC speelde onrustig. Het spel golfde op en neer, zonder grote kansen voor beide ploegen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er wel kleine mogelijkheden. De Bataven was tweemaal dichti de 1-0, maar doelman Robin Kist en zijn defensie wisten van geen wijken. Aan de andere kant waren Alex Zomer en Danny Bijlsma koppend dichtbij het doel van Jeroen Wels, maar ook de MSC-verdedigers scoorden niet. Dat het iets verzorgder spelende De Bataven toch met een voorsprong de rust in ging, had het te danken aan MSC.  De bal leek na een afgeslagen corner een prooi voor doelman Robin Kist. Deze liet de bal echter los, waardoor de attent reagerende Nick Buijl 1-0 kon scoren.

Na rust was het MSC dat op jacht naar de gelijkmaker fel uit de startblokken kwam. De wit-zwarten probeerden de 1-1 op het scorebord te krijgen en slaagden daar vrij snel in. Het was Justin Benjamins die na een combinatie door het centrum van de ploeg uit Gendt, doelman Wels kansloos liet: 1-1. De Bataven raakte er niet van in de war. De thuisploeg bleef beter voetballen, zonder echt gevaarlijk te worden. En ook MSC greep niet de gelegenheid om door te drukken. Dat een counter van de thuisploeg uiteindelijk de dorslag zou geven, was dan ook niet zo verwonderdlijk. Het was opnieuw Nick Buijl die twintog minuten oor tijd scoorde. MSC liep opnieuw achter de feiten aan en probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. De Bataven kreeg daardoor meer ruimte en ook kansen maar gooide de wedstrijd niet in het slot. MSC dat in de eindfase verdediger Alex Zomer naar het front stuurde, probeerde wel maar kwam kracht en precisie tekort om de 2-2 aan te tekenen. En omdat ook De Bataven niet scoorde, behaalde de thuisploeg uiteindelijk toch nog een benauwde overwinning.

Met vier punten uit vijf duels is de goede competitiestart van MSC (4 uit 2) volledig teniet gedaan. Komende zondag zal er thuis tegen SDO Bussum gewonnen moeten worden om niet al vroeg in het seizoen in problemen te raken. Een winstpartij zou een mooie afsluiting betekenen van de MSC Open Dag en een opkipper voor MSC Zondag 1.