Nadat de wedstrijd een half uur later startte vanwege een blessure bij de assistent-scheidsrechter, liet de thuisploeg duidelijk zien in de smiezen te hebben welke belangen er op het spel stonden vandaag. Vanaf minuut 1 zat De Meern er bovenop. Het leverde direct een aantal grote kansen op, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel in de 20e minuut. Het was Gokhan Yasar met zijn achtste van het seizoen de 1-0 aantekende. MSC bleef ook na de achterstand ondermaats presteren. Het mocht dan ook van geluk spreken dat de 2-0 pas vlak voor rust viel. Het was opnieuw Gokhan Yasar die doelman Bram Tijink kansloos liet.

Na rust stond er een ander MSC in het veld. Nu werden duels wel gewonnen waardoor het veel meer een wedstrijd werd. De 2-1 van Joël Huiskes kwam dan ook niet geheel onverwacht. MSC probeerde daarna wel, maar werd niet echt gevaarlijk. Ook de thuisploeg slaagde er niet meer in gevaarlijk te worden. Tot drie minuten voor tijd. Toen was het Gokhan Yasar die met zijn derde van de middag en tiende van het seizoen een eind aan alle onzekerheid op: 3-1. Overigens werd MSC-trainer Herman Scherpen nog met rood uit het veld gestuurd. Hij werd als dader aangewezen nadat er vanaf de bank commentaar op de leiding werd geleverd.