Hollandia legde zondag nog maar eens weer de vinger op de zere plek bij MSC. De wit-zwarten beschikken dit seizoen over een jonge, enthousiaste en leergierige groep, maar ontberen het gogme en de nodige ervaring om een wedstrijd naar de hand te zetten. Ook vanmiddag dus weer in Hoorn. Het grootste deel van de wedstrijd hadden de Meppelers het overwicht, maar ze creëerden veel te weinig kansen. En als er dan al een kans kwam, dan vergaten de Meppelers zichzelf te belonen. En het verhaal van het seizoen tot nu toe: de tegenstanders doen dat wel. Ook gisteren weer. Hollandia was echt niet de betere ploeg, maar het sloeg wel op beslissende momenten toe. Dat gebeurde al na vijf minuten. De thuisploeg profiteerde optimaal van zwak ingrijpen op het Meppeler middenveld en in de defensie. Uiteindelijk was het Stefan Dol die doelman Bart Tijink voor de eerste keer kansloos liet. MSC liep al snel weer achter de feiten aan. En echt minder was het echt niet. Sterker nog, de Meppelers hadden het meeste balbezit. Ze werden ook wel gevaarlijk via Jos Fidom, Nick Koster en Bjorn Bakker, maar doelman Nick van Santen was telkenmale de sterkste. En het gevaar in dergelijke wedstrijden is dat de tegenstander, ondanks dat het minder speelt, wel een beslissende voorsprong neemt. Hollandia kreeg hiervoor de kansen ook wel, maar bleef het spannend houden. Vooral doelman Tijink bleek een sta-in-de-weg.

Na rust hetzelfde beeld. MSc in balbezit, een optisch overwicht, maar in kansrijke positie niet succesvol. Dat was de thuisploeg ook niet, tot een kwartier voor tijd. Toen was het Mark Zwagerman die wel scoorde: 2-0. En toen hij tien minuten later opnieuw scoorde, was het gebeurd met het Meppeler verzet. Wederom de complimenten, maar geen punten. ‘We blijven doorgaan op de weg die ze zijn ingeslagen’, zo zei Bijen na afloop. ‘In vergelijking met voorgaande weken waren we aan de bal beter, we hebben ook kansen gecreëerd maar belonen onszelf niet. Door drie individuele fouten geven we de wedstrijd weer uit handen. Zonde.’ Bijen kon niet ontkennen dat de druk met de week toeneemt. ‘Dat klopt, maar dat hoort ook wel een beetje bij het voetballen in de Hoofdklasse.’