In de Voetbalbijlage van de Meppeler Courant werd maandag speciale aandacht geschonken aan de scheidsrechter. In de bijlage was ook een interview te lezen met MSC’er Eddy Gijzen. Het verhaal gaf een aardig beeld van wat Eddy zoal doet.

‘Eddy Gijzen uit Meppel is behoorlijk actief als scheidsrechter. In het weekend fluit hij op zaterdag als clubscheidsrechter bij SVN’69 en op zondag doet hij dat bij MSC. Bovendien fluit hij voor de KNVB in de zaal. ‘Ik ben denk ik alweer zo’n twintig jaar scheidsrechter, maar ik beleef er nog steeds heel veel plezier aan. Ik ben ook blij dat het seizoen weer begint, ik heb er zin in’.
In al die twintig jaar heeft Gijzen nooit een echt moeilijke wedstrijd gehad en daar is hij best een beetje trots op. ‘Je bent natuurlijk ook afhankelijk van de instelling van de spelers, maar het is heel belangrijk dat je als scheidsrechter duidelijk fluit. Als je vanaf het begin consequent bent zullen beide partijen dat vaak accepteren’.
In de zaal fluit Gijzen dus voor de KNVB. ‘Het leuke daaraan is dat je overal in het noorden kan worden ingedeeld en dus veel verschillende ploegen krijgt. Ik fluit in de zaal de tweede, derde en vierde klasse. Bij de dames fluit ik ook eerste klasse’.
Vanwege de ploegendiensten op zijn werk is het voor Gijzen voorlopig niet aan de orde om hogerop te komen als scheidsrechter. ‘Ik vind het fluiten op dit niveau al hartstikke mooi en moet toch ook rekening houden met mijn werk. Maar wie weet als het in de toekomst valt te combineren wil ik nog wel een stapje hogerop’.’

Met dank aan Boom uitgevers/Meppeler Courant.