In een volgepakt Abe Lenstra Stadion hebben de beloften van SC Heerenveen maandagavond met 0-1 verloren van Ajax. Honderden jeugdige voetbalfans uit Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel woonden de wedstrijd bij. Voor veel kinderen, waaronder ook een aantal MSC’ers die op uitnodiging van Univé de wedstrijd bezochten, was het de eerste keer dat ze in een voetbalstadion kwamen en dat liet een onuitwistbare indruk achter.
Een doelpunt van Nicola Mitea in de 20ste minuut van de eerste helft werd de mannen van trainer Henk Herder fataal. De thuisclub ging in de tweede helft verwoed op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om doelman Gentenaar te kloppen.
Het doelpunt van Mitea was schitterend, maar had eigenlijk nooit mogen vallen. De kleine Roemeen kreeg de bal in de buurt van de cornervlag, goochelde zich langs Siwe en Maruanaya en verschalkte bijna vanaf de achterlijn doelman Etemadi in de korte hoek.

De 0-1 viel in de twintigste minuut en tot dat moment waren de betere kansen voor Heerenveen geweest.