MSC betrad het kunstgrasveld van de stadgenoot met een gedurfde tactiek (4-2-4) en die wierp al in de elfde minuut haar vruchten af toen Carlos Lopes Macedo op aangeven van Jos Fidom 0-1 scoorde. Het beginoffensief van de gasten ebde ietwat weg en in de 22e minuut kwam Alcides langszij dankzij een schitterende effectvolle trap van Jeffrey Groeneveld: 1-1. Acht minuten later kreeg topscorer Yumé Ramos na een goede pass van Martin van ’t Ende een uitgelezen kans op 2-1, maar de bal vloog over het MSC-doel.
Verder kende de eerste helft weinig echte hoogtepunten. Er was wel veel strijd, maar ook veel balverlies. In de 42e minuut moest MSC-rechtsback Benne Sparenberg na een kopduel het veld verlaten met een hoofdwond. Tjisse Kerkstra verving hem.
In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er niet zoveel op het veld, maar MSC had wel een optisch veldoverwicht. Het gevaarlijkste moment was een kopbal van MSC-spits Camiel Fidom, die van de doellijn werd gehaald.
In de 69e minuut werd het wedstrijdbeeld tijdelijk op z’n kop gezet. Alcideaan Tyron Terbeek, de stand-in voor de geblesseerde libero Dennis Blokzijl, bereikte met een lange bal Anne-Mark Dassen. Deze bleef oog in oog met MSC-keeper Marc Holterman met enig geluk in balbezit en legde de bal breed op Yumé Ramos, die de bal koelbloedig in het doel prikte: 2-1. Zeven minuten later was het echter al weer gelijk. Uit een puntgave voorzet van Jos Fidom kopte invaller Tjisse Kerkstra de verdiende 2-2 binnen. MSC ging hierna op jacht naar de derde treffer en die viel in de 84e minuut. Uit een vrije trap van Robert Schonewille kopte Camiel Fidom de 2-3 binnen. In de 89e minuut moest Alcides met tien man verder toen linksback Jeffrey Bosch tegen z’n tweede gele kaart opliep. MSC-captain Yves Heskamp kreeg een kans op 2-4, maar zijn lob eindigde op de lat. Ver in blessuretijd kreeg Alcides nog de beste kans van de tweede helft, maar het schot van Ramos werd door Menno van Dam van de doellijn gekopt. Vrijwel meteen daarna klonk het eindsignaal van scheidsrechter Piet van Ek uit Enschede.