Trainer Jan Mulder moest sleutel aan de opstelling, want we misten er een aantal. Ook stond er vandaag een andere keepster in het doel, namelijk spits Dimitra Theocharis. Maar Jan kon 11 dames het veld insturen, met een mooie blauwe lucht een heerlijk zonnetje, kon het wel eens een mooie middag worden. Als aandachtig toeschouwer was aanwezig, oud Hoofdtrainer Jans Deenen en zijn vrouw Jeanet. Beiden kwamen de dames van M.S.C. aanmoedigen.
M.S.C. begon goed aan de wedstrijd, had veel bal bezit en zette gelijk druk naar voor. Kreeg ook een aaltal kleine kansjes, zo was Nicole dicht bij de 0-1 voorsprong. Maar het was Asser Boys dat via een snelle counter op voorsprong kwam. Vooral de omschakeling bij de dames van M.S.C. was niet goed, hier door kreeg de rechterspits veel ruimte. Zij zag dat onze keepster niet de grootste was, en te ver voor haar doel stond, dus van een beste afstand lob te de bal vrij simpel over Dimtra Theocharis heen. M.S.C. liet het kopje niet hangen en ging op zoek naar de 1-1. De 1-1 kwam er ook, maar deze werd onterecht afgekeurd voor buitenspel, en dat was het echt niet. Maar ja de grensrechter dacht dat het vlaggentjes dag was, en de Asser Boys scheidsrechter nam dit maar al te graag over. Maar de dames van M.S.C. rechten hun rug en ging gewoon door en lieten zich niet van de wijs brengen. En na een aantal kansjes was het in de 27ste minuut raak. Een mooi opgezette aanval van M.S.C., over verschillende schijven belande de bal bij Ramona Jepma en die kapte haar directe tegenstander uit en krulde de bal van een aardige afstand in de rechterbovenhoek 1-1. Helaas voor MS.C. konden de dames deze stand niet lang vasthouden. De scheidsrechter had hier ook een rol in. Onze keepster had de bal en schopte deze naar voren, waar op dat moment onze spits de bal aan neemt en gevaarlijk richting Asser doel gaat. Maar opeens het fluitje, vrije trap M.S.C. voor het hinderen van de keepster. Dus in plaats dat M.S.C. gevaarlijk kon worden, kregen we een vrije trap randje ons eigen strafschopgebied. Onbegrijpelijk. Deze vrije trap werd genomen, en de dames van Asser Boys onderschepte deze, en counterde snel richting het M.S.C doel en de linker spits kon makkelijk binnen schieten. Het werd voor de pauze nog erger, pruts werk in de verdediging van M.S.C. luide de 3-1 in voor Assen Boys. Toch was M.S.C. de betere ploeg, maar als men rond de zestien kwamen hield het voor de dames op. In de rust kwam er nog een tegenvaller bij, Layla Regelink moest uitvallen met een knie blessure en Andrea Weijdema is nog niet wedstrijdfit. Hun vervangers waren Irene Rodermond en Selina Tien.
Gelijk ging M.S.C. door met goed voetbal, en druk zetten naar voren. Zo kwamen de dames in de 51ste minuut op 3-2. Door dat er voorin vroeg druk werd gezet, kwam M.S.C. in bal bezit. De bal belande bij Selina Tien, die speelde haar tegenstander uit en gaf de voor op Dimitra Theocharis en die krulde de bal netjes in de linkerbovenhoek 3-2. M.S.C. stroopte de mouwen nog een keer op en gingen op zoek naar de 3-3. En deze kwam er ook, en wel na 30 minuten spelen in de tweede helft. Door goed stoor werk van Irene Rodermond, die hier door ook in bal bezit kwam. Daarna gaf Irene de bal prima voor op de inlopende Selina Tien, die voor de verdiende 3-3 zorgde. Zij schoot de bal links onderin netjes binnen, onhoudbaar voor de keepster. Nu gingen de meiden er helemaal voor, want ook de 3-4 hing in de lucht. Maar toen kwamen jut en jul weer in actie. Volgens de assistent grensrechter werd hij beledigd door een toeschouwer van M.S.C., waarop de scheidsrechter de toeschouwer van het sportpark af stuurde. Volgens mij kan dat niet eens, en kan dit alleen door het bestuur van Assen Boys gedaan worden. Maar ja deze scheidsrechter blafte je al af als je, je mond alleen al open deed, zonder een woord te zeggen. Ik praat zo nog niet eens tegen mijn hond. Even waren de meiden van M.S.C. een beetje van slag en daar profiteerde Asser Boys knap van. Een hele snelle counter werd door de verdediging van M.S.C. slecht verwerkt en zo kon de spits van Asser Boys de 4-3 binnen schieten. M.S.C. kon niet meer de kracht opbrengen en zo eindigde de wedstrijd in 4-3 voor Asser Boys. M.S.C. dat veel beter was, ging zonder punten naar huis. Maar Joyce Bloemert ging iets vrolijker naar huis, zij had een rollade gewoon in de verloting. Nou ja snel vergeten deze wedstrijd en op naar volgende week, als de dames om het Kampioenschap van Drenthe gaan strijden In Emmen.
Opstelling M.S.C.: Dimitra Theocharis, Nanne Jans, Yvet Mijnheer, Suzanne Fijnheer, Andrea Weijdema (Selina Tien), Tammy de Vries, Veerle Ulrich, Layla Regelink (Irene Rodermond), Nicole Gelmers, Elien de Vries en Ramona Jepma.