Het begin van de wedstrijd was wat tam, het leek wel of beide teams op dit vroege tijdstip (09:00 uur) nog wakker moesten worden. Steenwijkerwold was dat wat eerder, want ondanks goed keeperswerk van Dominique vloog de 1-0 erin. Dat was niet gepland! Het werd nog erger want even later stonden Alex en Devlin tegenover een overmacht van spelers en werd het 2-0. MSC herpakte zich, ging wat beter spelen en zowaar maakte Chanel de 2-1. Ook Gert-Jan kreeg nog wat kansen, maar helaas maakte Steenwijkerwold er voor de rust nog net eentje, 3-1.

Was Steenwijkerwold nu echt veel beter, dat viel toch wel mee? Vol goede moed begon MSC aan de 2e helft, en de kans op de 3-2 aansluitingstreffer was er zeker. Maar deze viel niet, en de fysiek sterkere jongens van Steenwijkerwold overliepen de verdediging. Dominique verrichte nog enkele knappe reddingen, maar vooral uit corners vielen de tegendoelpunten. Maar liefst 3 keer moest Dominique nog ‘vissen’. Het middenveld (Nick, Mohammed en Siemen) probeerde het nog, maar kwam er niet meer aan te pas.
Het shirtje van Wout werd nog op kwaliteit getest (onterecht geen vrije bal voor shirtjetrek), Alex en Gert-Jan kregen nog een schop, maar uiteindelijk werd terecht met 6-1 verloren.