Voor de pauze waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Kaj van Duuren kreeg namens de Meppelers een kans, maar schoot te zacht in. Aan de andere kant mikte Eric Nederhoed recht op doelman Marc Holterman. Na rust was er meteen vuurwerk. Jos Fidom van MSC kon vrij uithalen, maar Gijs Koopmans stopte de inzet. Direct daarna kon Tiemen van Hezel Be Quick op voorsprong zetten, maar hij raakte voor een leeg doel de voorzet van Kevin van der Kooi verkeerd. Jos Fidom schoot vervolgens recht op Koopmans af.

In de 54e minuut raakte Martijn Doldersum van MSC een diepe bal half waarne een botsing volgde met Vincent Oosterkamp. Tiemen van Hezel dook er tussen en verschalkte Holterman. Blom stuurde zijn mannen naar voren: “We hebben op een gegeven moment met vijf spitsen gespeeld, wat kon ik nog meer doen”. Maar Koopmans was steeds de baas tijdens de dreigende situaties voor het Be Quick doel. Omdat Be Quick veel ruimte voorin kreeg kregen de Groningers ook een paar kansen. Zo schoot Jorco van Hezel net voorlangs. “We hadden een paar keer de situatie van vier tegen drie en drie tegen twee, als je voorin wat meer rust had scoor je de 2-0”, aldus Be Quick verdediger Johan Molenaar.

Molenaar vond de overwinning terecht: “Het stond verdedigend heel goed, we hebben weinig weggegeven”. Blom kon ook met de uitslag leven: “Ik heb er geen probleem mee. We staan er weer goed voor. Het doel is dit seizoen zo lang mogelijk mee te doen bovenin. Na tien wedstrijden zien we wel hoe we er voor staan.