De heenwedstrijd in Steenwijk werd nipt met 1-2 gewonnen, dus het was duidelijk dat het niet makkelijk zou worden vandaag. Toch ging MSC furieus van start en binnen 2 minuten stond de 1-0 op het scorebord, doelpunt Ronaldo. Dat beloofde wat te gaan worden.

Steenwijk dacht er anders over en binnen een minuut maakten zij uit een corner gelijk, 1-1. Steenwijk maakte het ons erg lastig, en na enige tijd viel de 1-2. Wat MSC ook probeerde, ze kwamen er niet meer aan te pas. Dankzij uitstekend keeperswerk van Mohammed bleef de schade beperkt tot de rust. Wel moest Mohammed nog 1 maal “vissen”, 1-3.

Alec wilde graag keepen, en kreeg de handschoenen aan. Eddy en Menno wisselden tactisch, waarbij Alex in de spits werd neergezet, en Devlin meer naast Nick achterin ging spelen. Op deze wijze kwam er meer druk op het doel van Steenwijk, met enkele goede kansen. Mohammed schoot naast, en Alex wist een uitstekende vrije trap van Chanel net niet in te schieten. De eerste 5 minuten in de 2e helft waren voor MSC. Maar zo vaak, als je zelf niet scoort…….. Het middenveld (Rick, Wout) raakte de grip langzamerhand kwijt. Een uitbraak van Steenwijk werd onreglementair door Devlin gestopt. Ondanks een 4 persoons muur wist Steenwijk een doelpunt te maken, 1-4. Alec keepte een puike partij en behoedde F6 voor een grotere nederlaag. Het bleef uiteindelijk bij 1-4. Zou het toch aan het kunstgras liggen?