Bijna de hele selectie was weer terug van vakantie, alleen spits Hajo kreeg van de trainers nog een weekje rust. Na inmiddels vier trainingen werd het ook wel tijd om een echte wedstrijd te spelen, om even te kijken hoe we ervoor staan. Na de warming up hadden Hajo en ik wel even onze vraagtekens of het wel goed zou komen vandaag, maar gelukkig kreeg Maikel de jongens op scherp met de woorden; ” jongens als we zo gaan voetballen in de wedstrijd dan gaan we verliezen! ” . Dus MSC begon gelukkig toch scherp aan de wedstrijd. Dat het een andere tegenstander was dan we in de Meppel cup gewend waren bleek al snel, zodra we balverlies leden dan kwam JVZ gevaarlijk dicht bij het doel van Thomas. Maar Thomas keepte vandaag een hele sterke wedstrijd met schitterende reddingen. De toon was dus gezet, het zou niet makkelijk worden vandaag. MSC bleef rustig en probeerde steeds rustig van achteruit een aanval op te bouwen.
Met Jort en Senna als centraal duo achterin, Djermo steeds als inschuivende libero, Lotfi en Jesse als snelle middenvelders met veel diepgang en de altijd gevaarlijke en hardwerkende Maikel en Levay in de spits stond er een heel goed spelend MSC. Natuurlijk gingen er ook wel dingetjes mis, zoals het vergeten terug te verdedigen als we de bal verloren, of misschien net even een mannetje teveel passeren. Maar over het geheel van de wedstrijd was MSC echt de betere ploeg.
MSC kwam dan ook terecht met 1-0 na een mooie aanval, doelpuntenmaker Maikel. Na deze goal bleef MSC doordrukken maar de bal wilde er maar niet in. JVZ was ook aan aantal keren dichtbij een goal maar zoals gezegd hadden wij Thomas die alles leek tegen te houden vandaag. Het lukte JVZ toch om gelijk te maken, na een communicatiefoutje achterin tussen de verdedigers en de keeper kreeg de spits van JVZ de bal en kon makkelijk scoren. MSC liet zich niet uit het veld slaan en bleef proberen om de aanval te zoeken via mooi combinatievoetbal. Jort en Levay scoorden nog voor de rust na schitterende aanvallen. Na de rust werden we wat moe, het was ook best warm vandaag. MSC bleef kansen creëren maar werd wat slordiger in het terug verdedigen na balverlies. Jort, Senna en Djermo hielden veel aanvallen tegen maar toch lukte het JVZ om nog twee keer te scoren. Het werd dus vlak voor tijd nog spannend, maar gelukkig scoorde MSC via een schitterend opgezette aanval over links, opgezet via Senna naar Lotfi, die speelde Maikel aan die speelde zijn tegenstander uit en zette Levay alleen voor de keeper, die beheerst intikte. Eindstand 4-3 voor MSC. Goed gedaan mannen.