De blauwe shirts inspireerden de mannen van MSC C1 zaterdag voor een goede warming up ter voorbereiding op het duel tegen vv Staphorst C1. En dat het werkte, bleek wel. MSC C1 hield aan het duel tegen de koploper een punt over. Het werd 2-2.
Na het teleurstellend 1-0 verlies tegen de buren van FC Meppel vorige week ontving MSC C1 zaterdag koploper Staphorst C1. Dit moest gebeuren zonder de geblesseerden Maarten Rietman, Thom van der Haar en Tristan Veelo. Ook Ousamma el Mansouri begon niet fit aan de wedstrijd en hij moest in de 1e helft al afhaken. Ondanks al deze tegenvallers was MSC zeer gebrand om het verlies tegen de buren goed te maken. Staphorst had alle 6 wedstrijden (soms ruim) gewonnen en het was tijd dat hier een einde aan zou komen. Het begin was dan ook voor MSC. De jongens gaven het fysiek zeer sterke Staphorst geen ruimte en de duels werden met overtuiging aangegaan. Kennelijk was Staphorst zoveel tegenstand nog niet gewend want naast het rommelige spel werden er ook de nodige fouten gemaakt. Zo ook bij de verdedigers en na een communicatiefout met hun keeper, plaatste Hidde Bakker de bal keurig in het lege doel, 1 – 0 ! Een paar minuten daarna speelde spits Remco van Keulen zich prima vrij en beheerst schoof hij de bal in de verre hoek waar de lange doelman dus niet bij kon, 2 – 0 ! Uitbundig werd het doelpunt gevierd want MSC zag nu kansen deze wedstrijd te kunnen winnen. Enkele spelers bij Staphorst waren flink geïrriteerd, dit hadden ze nog niet meegemaakt. Zo was de boomlange (spits) speler de weg even helemaal kwijt en trapte na zonder dat de bal in de buurt was. Kennelijk had de scheidsrechter dit niet gezien want anders had hij de rode kaart zeker getrokken. Ook van de begeleiding mocht hij blijven staan. Gelukkig kon Patrick van Keulen ondanks hoofdpijn en misselijkheid de wedstrijd wel uitspelen.
In de rust gaf trainer-coach Jarno Muis opdracht om het hoofd erbij te houden en zich niet te laten intimideren en ik moet zeggen, achteraf kunnen wij concluderen dat de jongens zich prima gedragen hebben. Ook nadat in het begin van de 2e helft Lars Luft keihard uit de wedstrijd werd geschopt. Ook hier had de scheids, mede gezien de aanslag met 2 benen, de rode kaart moeten trekken maar het bleef bij geel. En ook de begeleiding deed weer niets waardoor ook de linksbuiten mocht blijven staan. Werd er dan ook nog gevoetbald ? Ja, maar aan beide kanten niet goed. Het werd steeds rommeliger en slordiger, veel hoge ballen en veel balverlies aan beide kanten. Wel lag het spel regelmatig stil door meerdere overtredingen en blessure behandelingen en ook dit kwam het spel niet ten goede. Staphorst zette nog maar eens aan en in de laatste minuten wisten ze alsnog de Anschluss treffer te scoren uit een rommelige situatie. MSC dacht dat het al tijd was maar de teams die langs de lijn klaar stonden voor de volgende wedstrijd moesten nog een tijd geduld hebben. De scheids had namelijk steeds de tijd stilgezet en weigerde maar af te fluiten. En ja, dan zul je zien dat Staphorst toch nog scoort. In de 43e minuut (C teams spelen 2x 35 minuten) was het uitgerekend de linksbuiten die na een mooie individuele actie de spits vrij voor het doel zette waarna deze alleen de voet maar tegen de bal hoefde te zetten. Ook na de aftrap liet de scheidsrechter gewoon doorspelen en na een tweetal kansen aan beide kanten floot hij na 12 minuten blessuretijd af.
Vooraf had MSC voor een punt getekend maar achteraf leefde toch het gevoel 2 punten verloren te hebben. Aan de inzet lag het in ieder geval niet en met zo´n instelling zullen er nog vele punten gehaald (kunnen) worden.