Stam wenste in zijn nieuwjaarsrede de aanwezigen een jaar met veel gezondheid, humor en sportplezier en vooral een jaar zonder angst en zorgen. De preses vertelde dat MSC momenteel volop in beweging is. Dat heeft te maken met het vertrek van te veel jeugdspelers. ‘Hierdoor zijn we flink wakker geschud en daaruit komt weer een hoop energie voort om de strijd aan te gaan en ons als club weer flink te profileren. Daarbij moeten er keuzes gemaakt worden en mogen we de realiteit niet uit het oog verliezen’, zei Stam. Hij doelde hiermee onder meer op de extra aandacht voor het zaterdagvoetbal voor senioren binnen MSC. Met ingang van het nieuwe seizoen zijn Yves Heskamp en Peter Smid verantwoordelijk voor het MSC Zaterdag 1-team dat dan in de 5e klasse van de KNVB uitkomt. ‘En ook gaan we natuurlijk weer starten met een A1-team in de 1e klasse. Momenteel zijn wij bezig de geschikte mensen op deze groep te zetten.’ De doorstroming is volgens de voorzitter daarmee wel gewaarborgd en ook de doelstelling dat iedereen binnen MSC een plekje moet kunnen krijgen. ‘We moeten daarnaast wel veel aandacht blijven besteden aan onze jeugd. Het is verdomd moeilijk om de oudere jeugd aan de club te binden. Onze insteek is in gesprek blijven met deze doelgroep en vooral luisteren en laten meedenken. Hun logica ziet er soms heel anders uit dan wat wij als volwassenen verwachten.’
Met de plannen die MSC op verschillende fronten heeft, moeten er wel keuzes gemaakt worden. ‘Dat kan de nodige consequenties hebben voor onze eerste selectie’, zo zei Stam. ‘Wij realiseren ons dat daarmee de doelstelling voor het seizoen 2016-2017, handhaven in de hoofdklasse, het maximaal haalbare zal zijn. We moeten de realiteit onder ogen zien en eerlijke doelen stellen, waarin we handelen naar onze mogelijkheden en ervoor waken dat we de club opblazen’, zo waarschuwde Stam.
Met het huldigen van Ralph Jonker en Bert Knoop (beiden 25 jaar lid), Wout Gijzen (50 jaar), Jan Swaak, Klaas Rijkens en Bary Hartsuiker (allen 60 jaar lid) en Ernst Steinhaus en Albert Kreulen (beiden 70 jaar lid) besloot Stam zijn nieuwjaarsrede.