Rheden, de eerste tegenstander in de competitie ging op bezoek bij zaterdag hoofdklasser VV Nunspeet. Rheden verloor. De promovendus ging met 4-0 onderuit bij zaterdag hoofdklasser Nunspeet. Via Mulder (24.) en Schouten (32.) was de ruststand 2-0. Na de rust verdubbelden opnieuw Schouten (77.) en Huijgen (85.) de score.

Overige wedstrijden:

* Alcides heeft de eerste wedstrijd voor de districtsbeker verloren. Tegen Urk dat in de zaterdag eerste klasse E speelt werd het 5-2 voor de thuisploeg. Alcides kwam in de 19e minuut via Jeroen Fuhler nog wel op voorsprong maar Urk stelde daarna orde op zaken. Yume Ramos maakte 4-2, waarna Urk de eindstand op 5-2 bepaalde.

* HSC ’21 wist haar eerste bekerwedstrijd tegen zaterdag hoofdklasser SVZW wel te winnen. Het was vooral voor de rust heer en meester en via doelpunten van Boy Kamphuis(28.) en Stef Ottink(36.) ging het met een 0-2 voorsprong de rust in. Na de rust raakte de wedstrijd wel wat meer in evenwicht maar kwam de overwinning voor de ploeg uit Haaksbergen niet in gevaar.

* Na de midweekse overwinning in de KNVB beker moest Be Quick 1887 in de districtsbeker afrekenen met zaterdag eersteklasser LTC uit Assen. In een slechte eerste helft waarin LTC zelfs een klein overwicht had wist Raymond Bolt toch de score voor Be Quick te openen. De tweede helft leverde geen doelpunten op en dus begint ook Be Quick de bekercompetitie met een overwinning.

* Rigtersbleek liet de beste indruk achter van de zondaghoofdklassers. Zaterdag eerste klasser WVF werd met 0-5 van het veld geblazen. Van der Velden maakte de eerste twee goals voor Rigtersbleek. Ook Meinderink scoorde nog voor de rust. Na de rust wist Meinderink opnieuw het net te vinden. Het slotakkoord was voor Slotman, die uit een corner de bal hard binnen werkte.

* Hoogeveen heeft een knotsgekke wedstrijd winnend afgesloten. Na een 2-0 achterstand met rust werd uiteindelijk met 3-5 gewonnen van zaterdag hoofdklasser Staphorst. Doelpuntenmakers aan de kant van Hoogeveen waren Jeroen Buurke, Gerben Klaassens, Guido ten Cate, Richard Wolf en andermaal Jeroen Buurke.

* Hoofdklasser WKE heeft het bekerduel gewonnen van zaterdageersteklasser Drenthina. Op het sportpark aan de Oude Roswinkelerweg werd het 1-3 voor de oranjehemden. Jan Hooiveld, Anton Jongsma en Erwin Buurmeijer scoorden voor WKE.

* Sneek nam het in Leeuwarden op tegen zaterdag eersteklasser Leeuwarder Zwaluwen. Zaterdagavond speelde het vlaggenschip zijn eerste wedstrijd in het bekertoernooi. Na een 0-2 voorsprong tijden de rust, werd het uiteindelijk 3-3.

* RKHVV was eerder deze week al veel te sterk voor zondag eersteklasser WSV Apeldoorn. Het werd 0-5 in het voordeel van de ploeg uit Huissen.
Zondag komen in actie:

MSC – HODO, 6 – 2
FVC – Frisia, 3 – 1
Jonge Kracht – NEC, 1 – 3
Rohda Raalte – Achilles’12, 2 – 0
Babberich/Liemers – Albatross, 1 – 0

Overigens werd in de bekerpoule waarin MSC is ingedeeld zaterdag al de eerste wedstrijd gespeeld. Zaterdag hoofdklasser Berkum maakte korte metten met Go Ahead Kampen dat dit seizoen in de eerste klasse zaterdag uitkomt. Het werd 5-1.
MSC speelt dinsdagavond in Kampen tegen Go Ahead. Aanvang 18.45 uur. Zaterdag speelt MSC in en tegen Berkum. Aanvang 15.00 uur.