In het begin van de wedstrijd werd er dan ook zeer aftastend en behoudend gevoetbald en waren de aanvallen van beide kanten op een hand te tellen . De dreiging van Emmen kwam deze middag voornamelijk van de zeer behendige en snelle aanvallers van Emmen die vaak de diepte in werden gestuurd door hun goede technische middenvelder .
De meeste van de dreigende aanvallen werden kundig afgestopt door de solide verdediging van M.S.C. A1.
In de verdeding stond deze middag de jeugdige B1 keeper Jeffrey de Ruiter een puike partij te spelen.Halverwege de eerste helft speelde M.S.C. A1 de schroom van zich af en ging weer zijn eigen spelletje spelen waarbij de linies goed op elkaar aansloten en het sterk spelende middenveld nam ook langzamerhand de touwtjes weer in handen.
Met goed combinatiespel werden onze aanvallers Roy Fleming en Rene Koezen aan het werk gezet en dit resulteerde in goede mogelijkheden voor M.S.C. A1. Deze beide jongens maakte het de verdediging (5 man) van Emmen deze middag zeer lastig. 
De voetbalwet zegt dan : scoor jij niet dan scoort (vaak ) de tegenstander. In een van de dreigende aanvallen van Emmen was het een communicatie-foutje in de achterhoede van M.S.C. A1 die Emmen een mogelijk bood om deze om te buigen tot een doelpunt 1-0. De spelers van M.S.C. A1 lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en kregen vervolgens weer goede kansen  (2x alleen voor de keeper) om de partij weer in evenwicht te brengen echter stond er in de rust de hatelijke 1-0 op het scorebord. Na de thee begon M.S.C. A1 fel aan de wedstrijd met het vertrouwen en het gevoel dat hier meer te halen valt en begon direct goed druk te zetten. Door dit pressie-spel maakte de keeper van Emmen een fout door de bal tegen de voeten van Rene Koezen te spelen waarna de bal in het goal rolde 1-1. 
De spelers van beide teams kregen direct hierna al te maken met een 11-10 situatie omdat de aanvoerder van Emmen tegen zijn tweede gele kaart opliep en met een rode kaart van het veld moest vertrekken.
Hierdoor ging M.S.C. A1 nog meer spelen op de aanval en in deze periode waren ook de beste kansen en het speloverwicht voor M.S.C.Wat ook regelmatig voorkomt in de voetballerij is dat met 10-man spelen niet altijd een nadeel hoeft te zijn  en helaas bleek dit ook vanmiddag weer een waarheid.
De goed spelende Mickael Boland moest helaas noodgedwongen naar de kant en in de periode dat de spelers van M.S.C. A1 in de achterhoede de organisatie goed aan het neerzetten waren maakte Emmen goed en professioneel gebruik van deze periode en scoorde de 2-1. 
 
Dit was tevens de einduitslag.
 
Na afloop was er toch een kater bij de M.S.C. A1 -spelers en begeleiding omdat het gevoel overheerste dat we hier punten hebben laten liggen.