De najaarscompetitie was met een derde plek afgesloten en dat resulteerde in een soort promotie. Vanuit de andere competities zijn eveneens de beste geklasseerde teams bijelkaar gebracht. Het belooft dus een spannende en wellicht zware competitie voor MSC F1 te worden.De eerste tegenstander was Emmen. Zij hadden hun competitie winnend afgesloten met een doelsaldo van maar liefst 60 voor en 2 tegen. Het was duidelijk: de tegenstander beschikt over een sterke verdediging en een zeer doelgerichte aanval. Dit gaf vooraf de nodige spanning bij de jongens en de supporters. Waar zouden we staan ?, wat kunnen we bereiken in deze competitie ?, hoe weerbaar zijn de jongens ? en meer van dat soort bespiegelingen werden vooraf door de “deskundigen” uitvoerig besproken. We waren het met elkaar eens dat we op bovenstaande vragen geen antwoord wisten.

Wellicht dat we na de wedstrijd meer wisten…………………..

Om 10.20 uur werd de bal door Emmen aan het rollen gebracht en was de competitie van start gegaan. Het goede veldspel van de tegenstanders was meteen duidelijk te zien, de bal ging van speler naar speler. Deze ploeg maakte een zeer solide indruk. Dit zou een moeilijke wedstrijd worden.

Gelukkig kon MSC hier een hele flinke portie inzet tegenover stellen zodat het wel een echte wedstrijd werd. Het spel ging op een neer, waarbij de meeste mogelijkheden voor MSC zijn.Echt uitgespeelde kansen deden zich echter niet voor. Vooral vanaf de linkerkant werd een aantal malen goed voorgezet door Hidde en dat leverde nog het meeste gevaar op, maar (vooralsnog) geen doelpunt.

Tot in de tiende minuut. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld werd door Hidde hard in het doelgebied gebracht. De bal bleef “hangen” en Menno zag kans zijn voet tegen de bal te plaatsen. De bal belandde in het vijandelijke doel en de stand was 1-0 voor MSC. Dit was een geweldige stimulans voor de spelers om de mouwen nog eens verder op te stroken en met een geweldige inzet de strijd aan te gaan.

MSC was in de eerste helft nog het dichtst bij een tweede treffer, maar de bal ging er niet meer in.

De tweede helft begon met een omzetting in de verdediging door verplichtingen elders van één van de vaste verdedigers. De omzetting was nog niet voor iedereen duidelijk wat in de eerste paar minuten leidde tot een aantal uiterst gevaarlijk momenten voor onze goal. Gelukkig stond Jarne goed te keepen en had de tegenstander pech bij de afwerking. Toch wisten de spelers van F1 op inzet het spel naar zich toe te trekken en zo kon het gebeuren dat tussen de 5e en 10e minuut een heel aantal corners achter elkaar door MSC genomen mocht worden. Had MSC net geluk dat de tegenstander ongelukkig was in de afronding, nu gold dat ook voor hun zelf. De bal wilde er niet in.

Het spel golfde op en neer en naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Emmen meer en meer het betere van het spel. De druk op de goal van MSC werd groter en groter. In de 10de minuut leidde dat tot de tegentreffer. Een goede voorzet kwam bij een aanvaller van Emmen terecht die onderuit werd gelopen. De scheidsrechter besliste dat het een strafschop was.

Onze keeper zat er nog aan, mar kon niet verhinderen dat de keihard ingeschoten bal in het net verdween: 1-1.

De spelers van MSC voelden de krachten meer en meer uit het vermoeide lijf wegstromen en met man en macht werd geprobeerd om in ieder geval het gelijkspel binnen te slepen.

Helaas lukte dat niet. In de laatste minuut werd een corner heel fraai ingekopt en kwam de stond op 1-2 voor Emmen. Dit was tevens de uitslag.

De eerste wedstrijd is op doelpunten verloren, tegelijkertijd is het duidelijk geworden dat de inzet, sportiviteit, veerkracht en onderlinge vriendschap van deze ploeg er goed voor staat.

Met deze ploeg (en niet te vergeten semi-professionele begeleiding van Kees en Eelco) en met deze instelling kunnen er nog veel leuke wedstrijden aankomen in het komende half jaar.