Met Marvin als aanvoerder werd de warming up begonnen, zodat John en Erwin de doelen klaar konden zetten. Iedereen was optimaal gemotiveerd om vandaag een goede uitslag neer te zetten, en met een ervaren scheidsrechter van MSC werd er gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen. Vanaf het begin werd er druk gezet op het doel van DESZ, en er werden meerdere goede kansen gecreëerd. Helaas bleek het afronden moeilijker dan verwacht, en konden we niet scoren. Marvin, Sam, Floris, Daniel, Steven en Maik konden geen van allen de bal in het vijandelijke doel krijgen. Door het continue aanvallen werd de verdediging vergeten, en Martijn en Olaf werden aan hun lot overgelaten. Meerdere keren moesten ze een overmacht van vier DESZ aanvallers van zich af slaan, wat ze beiden erg goed deden.

E6Toch kwam DESZ voor met 0-1, volledig tegen de verhoudingen in. Wat we nodig hadden was een beetje geluk, en dat werd aan het einde van de eerste helft afgedwongen. Een voorzet van Sam zwaaide af in de linkerbovenhoek van het doel, 1-1! Ook hierna moest de verdediging nog een aantal malen aanzetten om doelpogingen van DESZ teniet te doen, wat goed lukte. Dennis had een paar mooie reddingen, Martijn een aantal technische hoogstandjes waarmee hij tegenstanders op het verkeerde been zette, en Olaf was de rots in de branding.

In de pauze werden de knelpunten besproken, en Floris wist wat er verkeerd ging. Er werd niet genoeg verdedigd, dus hier werd de nadruk op gelegd. Ondanks duidelijke instructies omtrent het verdedigen ging het aan het begin van de tweede helft toch nog een paar keer bijna mis. Gelukkig wist Marvin de 2-1 te scoren, en kregen we meer de overhand op de tegenstander. Toch lukte het DESZ weer om door onze linies heen te breken en de gelijkmaker te scoren: 2-2. Het laatste kwartier werd het toch nog behoorlijk heet, en werd menigeen de spanning bijna teveel. Kort voor het einde wist Floris “the winning goal” te scoren, en het eindsignaal werd met gejuich ontvangen. De tweede overwinning van het seizoen, wat ons gelijk een paar plaatsen omhoog brengt in de competitie.

Top gedaan, toppers van E6!