De voetbalclubs op sportpark Ezinge kunnen een spoedige aanleg van kunstgrasvelden uit hun hoofd zetten. Een duidelijke beslissing over kunstgras op Ezinge laat nog minstens een half jaar op zich wachten. Dat besloot de gemeenteraad vanavond bij de behandeling van de Begroting 2007.
Het voorstel van de PvdA om haast te maken met de aanleg van drie kunstgrasvelden was de belangrijkste discussie tijdens de algemene beschouwingen. Het college wil in voorjaar 2007 een onderzoek presenteren over de mogelijkheden voor het hele gebied Ezinge (sportpark en industrieterrein). Bij de behandeling van dat rapport kan de gemeenteraad alsnog een snel besluit over kunstgras nemen.
De PvdA-fractie, pleitbezorgers van de kunstgrasvelden kan wel een half jaar wachten. Fractieleider Jan Jonker zei er op te rekenen dat er in het nieuwe seizoen 2007/2008 met kunstgras een oplossing is gevonden voor het nijpend gebrek aan velden en parkeergelegenheid op sportpark Ezinge. Met de aanleg van een kunstgrasveld gaan doorgaans vijf maanden heen.

Intussen zuchten de voetbalclubs onder het ruimte gebrek. Teams moeten voor trainingen en oefenwedstrijden uitwijken naar velden in de regio. Clubs overwegen zelfs een ledenstop. Het tekort aan bespeelbaar gras blijft een probleem, over de parkeerproblematiek op het sportpark sprak donderdag geen enkele fractie.

Aan toekomstvisoenen over Ezinge is in Meppel nooit gebrek geweest. Een nieuwe inrichting met een kantorenpark, scholengemeenschap Stad en Esch, evenementen/sporthal en nieuwe woningen is de meest geschetste ontwikkeling op Ezinge.

Een onderzoeksbureau onderzoekt binnenkort wat er mogelijk is op Ezinge. `In het rapport zal zeker ook de toekomst van het sportpark ter sprake komen,’ beloofde wethouder Mark Boumans. `Misschien ligt zo’n ambitieuze ontwikkeling financieel wel heel moeilijk.’

Duidelijk werd nogmaals dat de gemeenteraad in het college ook volgend jaar geen voorstander zal vinden voor kunstgrasvelden. Boumans: `Het is geen verantwoorde investering als nog niet duidelijk is wat er in de toekomst met Ezinge gebeurt. Grasvelden kosten 500.000 euro per stuk en je neemt ze niet zo onder je arm mee.’

Bron: www.meppelercourant.nl