Eigenlijk zijn de bovenste 8 ploegen in de klasse van C1 allemaal subtoppers want er is geen groter verschil dan 3 punten onderling en iedereen wint van iedereen. Wedstrijden als tegen JVZ en Noordscheschut – “met grote kerels van 18”- worden op basis van minder fysiek nog verloren.
Urk C2 bleek lichamelijk/fysiek de gelijke aan MSC C1
MSC C1 had tegen Urk in de eerste helft een veldoverwicht wat resulteerde in 2x een 100% kans. Aan de andere kant mochten de wit-zwarten niet klagen toen een verdedigingsfout onvoldoende werd afgestraft.
De 2e helft was qua veldspel in evenwicht zodat keeper Ewout Knol ook wat meer te doen had. Veel kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Toch mag MSC C1 van enige pech spreken dat een bal op de Urker paal niet alsnog van dichtbij bij de return werd ingeschoten. De 1-0 lag op de linkerpantoffel van Chris…..
Robert Padding schoot in de 25e minuut nog rakelings over de kruising wat het slotakkoord betekende voor de kansen van MSC. Urk perste er in de laatste minuten nog een offensiefje uit met schoten uit de 2e lijn maar deze troffen geen doel.
“Nul-Nul” lijkt saai maar MSC-Urk was dat niet. Een hartverwarmend hardwerkend C1 streed voor wat het waard was en had wellicht iets meer recht op de 3 punten.
Volgende week Dalen-uit met een hopelijk weer herstelde aanvoerder Jille Ganzinga. Een vervelende rugblessure hield hem in de 2e helft langs de kant.