Bij aanvang van de wedstrijd was het eerste wat we ons afvroegen, wie dan die C-spelers aan de kant van de Sluzigers zouden zijn. De rood witten bleken grote, stevige en fysiek sterke kerels te zijn. Het aanschouwen ervan deed vermoeden dat B1 niets kado zou krijgen.De eerste helft trad MSC B1 aan met een groot aantal basisspelers. Dit team had als taak om via verzorgd voetbal de opbouw te beoefenen. Steeds weer opbouwen via het middenveld bleek de jongens redelijk goed af te gaan, ondanks het fysieke spel van de tegenstander. Toch was het DESZ wat op een voorsprong kwam. Jesse (onze 2e keeper) wist in eerste instantie de bal te pareren, maar kreeg niet echt controle over de bal. Ondanks zijn inzet belande de bal voor de voeten van een Rood witte spits. De 0-1 was een feit. Meteen na de aftrap zette MSC het spelletje voort en via een goede combinatie werd Robert (onze Speedy Gonzales) ingespeeld. Met een Robert-specifieke rush naar de achterlijn om vervolgens het strafschopgebied binnen te stormen omzeilde hij de verdedigers van DESZ. In het strafschopgebied liep Robert op tegen één van de verdedigende reuzen van DESZ. Deze wist op een onrechtmatige manier een einde aan de aanval te maken, waarop de zeer goed fluitende scheidsrechter (Wim Wijntjes), niet ander kon dan de bal op de stip te leggen. Als Sven dan achter de bal gaat staan, dan weet iedereen het al. Ook nu weer wist Sven te voldoen aan de verwachtingen. De strafschop zat strak in de rechterhoek buiten het bereik van de keeper. Zelfs onze eigen Mark Holterman (keeper van de 1e selectie) zou er moeite mee gehad hebben.

Meteen daarna bleef MSC voetballen en de giganten uit Zwartsluis leken aangeslagen en begonnen tekenen van vermoeidheid te vertonen. Toch was het wederom DESZ wat op een voorsprong kwam via een fantastische goal. Deze goal werd alleen wel gescoord door een MSC-er. Jille probeerde de bal koppend nog tegen te houden nadat een speler van DESZ de bal inschoot, maar helaas verdween deze bal hierdoor in het net.  Na de 1-2 hetzelfde beeld en MSC ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een paar goede kansen voor Roy en Robert was het uiteindelijk de laatstgenoemde die een snelle counter goed wist af te ronden. De 2-2 was meteen de ruststand.

De 2e helft leek een fysiek ongelijke strijd. De mannen vanuit Zwartsluis leken de wedstrijd na zich toe te trekken. Althans dat was de verwachting op basis van de feiten zoals ze er lagen. Een fysiek sterk DESZ, een elftal van MSC zonder een aantal basisspelers en met een aantal C-spelers en het feit dat onze jongens niet eerder in deze samenstelling hadden gespeeld. Toch hebben deze mannen een goede 2e helft gespeeld. Over en weer kwamen er nog wat kansjes, maar met leuk combinatievoetbal en redelijk positiespel konden de fysiek sterke tegenstanders geen vuist maken tegen dit jonge MSC.

De gelijke eindstand leek voor iedereen een goede weergave van de wedstrijd en zowel de technische staf van DESZ als van MSC toonden zich tevreden. Namens de selectie van B1 bedanken we de jongens vanuit de C´s die ons ondersteunt hebben (Mark, Gijs en Oussama).
 
De trainer