MSC JO15-1 speelde zaterdag in Zwolle een oefenwedstrijd. CSV’28 O14, het nieuwe team van oud-MSC-trainer Harco Schuring, was de tegenstander. Op voorhand een lastige wedstrijd gezien de competitie-indeling: 3e divisie voor CSV vs. 3e klasse voor onze jongens.

Na een hartelijk ontvangst en wat vriendelijkheden over en weer werd het tijd voor de eerste echte wedstrijd voor deze groep. Omdat JO15-1 dit jaar een samenstelling is van JO15-1, JO15-2 en JO13-1 van het afgelopen seizoen, was dit natuurlijk een mooi moment om te zien waar we als groep stonden. De verwachting was dat het vooral heel veel tegenhouden zou worden dus we hadden de strategie bedacht om de fysiek sterke mannen in de as te zetten en vooral de duels niet te schuwen. Ole, onze aanvoerder voor dit jaar, had het goede idee om 4-4-3 te spelen bij balbezit en te verdedigen met 4-4-2 om zodoende een extra middenvelder te creëren.

Nu de strategie en de taken helder waren was het tijd om daad bij woord te voegen en tot de tanden toe bewapend en vol goede moed vingen wij de wedstrijd aan. Door een aantal geweldige verdedigende acties en omdat de aanvallers van CSV nog wat scherpte miste bleef het nog redelijk lang 0-0, ondertussen kregen ook wij nog een paar goede kansen vooral door onze snelle jongens voorin. Uiteindelijk werd de ban door de 3e divisionisten gebroken en opende zij de score, vrij snel daarna volgde de 2-0 voor CSV, dit hield stand tot de rust.

De 2e helft bleek een stuk lastiger met een forse wind tegen werd het uitverdedigen een heel stuk moeilijker waardoor we veel meer onder druk stonden. Wederom door goed verdedigend werk en uitstekend keeperswerk en wat geluk wisten we de schade te beperken tot ook 2 tegendoelpunten in de 2e helft. Tussen de 3e en 4e tegendoelpunt in één van de spaarzame uitbraken maakte Nils mooie actie op rechts gevolgd door een prima voorzet. Ole die de bal eigenlijk net achter zich kreeg, kon dit via een halve draai om zijn as toch nog tot doelpunt promoveren, zo kon er toch en een beetje gejuicht worden. Eindstand 4-1, onze eer gered en met het idee dat dit perspectief biedt voor het nieuw seizoen weer in de auto gestapt en naar Meppel gereden.

Foto’s: Roel Kalsbeek