MSC kwam op deze warme zaterdagmiddag goed uit de startblokken en scoorde na 3 minuten al de openingstreffer door Shanna van Oosten, die een prima pass van Nicole Gelmers beheerst afrondde. Na de eerste 10 minuten, die duidelijk voor de dames uit Meppel waren, waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd.
Wel had MSC nog enkele kansen met afstandsschoten, doch er werd niet meer gescoord. Op slag van rust, toen iedereen zich al met de 1-0 ruststand verzoend had,  werd het alsnog 1-1, toen onze keepster Grietje ten Hoor een ongevaarlijk rolletje onder haar voet liet door glippen.
In de 2e helft werd er beter gevoetbald aan de zijde van MSC. Men kon elkaar beter en makkelijker vinden en werd er beheerst opgebouwd. Gedurende de wedstrijd kwamen er dan ook meer en meer kansen voor de dames uit Meppel. Zo kwam na een prima onderschepping Shanna in balbezit en zij schoot onberispelijk de 2-1 binnen. MSC bleef de betere ploeg en gaf weinig kansen weg. Alleen de spits van SC Angelslo kon twee keer alleen voor Grietje ten Hoor verschijnen. Door goed keeperswerk van Grietje, die daarmee haar fout uit de eerste helft ruimschoots goed maakte, werd een tegentreffer voorkomen. In de 27e minuut werd het 3-1 door een kopbal van Armina Besic; zij kopte een prima genomen corner van Dimitra Theocharis uitstekend in. Hiermee werd dan ook de eindstand bereikt. Samengevat een goede start voor het Meppeler team, dat met de van HZVV overgekomen speelsters Alberdine Heuvelman en Gemma van der Kolk aanzienlijk versterkt is.
Aanstaande woensdagavond om 19.30 uur volgt de volgende oefenwedstrijd en wel in Hoogeveen tegen de dames van de Weide 1.