Al heel snel na het eerste fluitsignaal van onze eminente vaste scheidsrechter, Henk Boland, bleek de noodzakelijke scherpte niet aanwezig te zijn. CSV E1 was duidelijk beter dan MSC E1. Ze speelden de bal goed rond, waren technisch vaardiger, sneller en vooral scherper. Met wat kunst-en-vliegwerk en een portie geluk wist MSC E1 de schade bij rust tot een 0-1 achterstand beperkt te houden.

Na rust liep CSV E1 al snel uit tot 0-3. Een verkeerde terugspeelbal leidde tot de 1-3 en toen tot kort daarna Jeen een corner van Julian mooi binnen knalde leek het er even op dat MSC E1 zich terug in de wedstrijd zou gaan knokken. De opleving was helaas van korte duur. CSV E1 schakelde een tandje bij en speelde MSC E1 daarna van de mat. Het eindresultaat was een dik verdiende 2-6 overwinning voor CSV’28 E1.

Daarmee is het gestelde doel – derde worden achter PEC Zwolle E1 en FC Twente E1 – uit het zicht verdwenen. Dat is natuurlijk jammer, maar geen ramp. MSC E1 heeft, met nog één competitiewedstrijd te gaan – zijn visitekaartje afgegeven. Te gast in de 9×9 E1-hoofdklasse van KNVB Oost heeft het team van Arjan Bosschaart en Michiel Gelmers zich een goede vertegenwoordiger van het district Noord getoond. Tweede achter PEC Zwolle E1 in de najaarscompetitie en nu waarschijnlijk vierde achter PEC, Twente en CSV in de voorjaarsreeks. Twee prima resultaten om trots op te zijn. Helemaal als we kijken naar de ontwikkeling die de mannen individueel en als team hebben doorgemaakt.

Volgende week sluiten we de competitie af met een uitwedstrijd tegen Berkum E1. Hopelijk kunnen we dan met mooi voetbal en een goed resultaat afscheid nemen van het district Oost.