Nadat hij twee kilometer terug was gelopen, kwam hij opnieuw op het terrein van v.v. Leeuwarden, gelegen naast het Cambuur-stadion. De eerste wedstrijd van C2 was reeds gespeeld (2 – 0 door het duo Ruben en Ruben) en in de tweede wedstrijd scoorde Ruben de 1 – 0. Af en toe spetterde het licht, zorgde de zon voor een gezond kleurtje op de blote lichaamsdelen en waaide er een zuurstofrijk windje.

De juichstemming sloeg snel om, toen er een schermutseling plaatsvond tussen een groepje Leeuwardenaren en een MSC-speler. Iedereen werd tot de orde geroepen en C2 dacht weer aan winnen en genieten, voetballen in plaats van kickboksen.

Terwijl iedereen zich klaarmaakte voor de derde wedstrijd, zeeg twee velden verderop een arbiter in elkaar, die de eerste wedstrijd van C2 gefloten had. Niet veel later kwamen er twee ambulances en een politieauto het bewuste veld opgereden, met alle toeters en bellen.

De stemming sloeg onmiddellijk om en een aantal MSC’ers hadden kippenvel, zich bewust van de tragedie die zich een kleine tachtig meter verder afspeelde. Ook toen de hulpdiensten weg waren, met medeneming van de gereanimeerde scheidsrechter, wilde de uitgelaten sfeer van eerder die ochtend niet meer echt terugkomen.

Terwijl iedereen een smakelijke maaltijd (nasi en bami) verorberde, besloot men in de bestuurskamer het toernooi af te gelasten, waarna de teams – behoorlijk onder de indruk – het terrein verlieten.

C2 nam de dag nog even door in een Meppels restaurant, onder het genot van diverse, soms pittige gerechten en overheerlijke sapjes. Onderstaande foto’s geven een kleine impressie van deze seizoensafsluiting, waarbij de trainer en leiders bedankt werden voor hun inzet.