MSC E1 begon goed aan de wedstrijd. Direct vanaf de kick-off werd er goed gevoetbald. Prima combinaties en veel balbezit voor MSC E1 leidden tot een paar mogelijkheden. Geen grote kansen, daarvoor waren de inzetten of de laatste passes steeds net niet goed genoeg, maar toch: MSC E1 leek de bovenliggende partij. Leek, want het was ReV E1 dat als eerste scoorde. Een moment te lang afwachten achterin leidde tot een grote kans voor de spits van ReV E1. Deze draalde niet en knalde bal onhoudbaar voor Stue tegen het net.

Na de goal wijzigde het spelbeeld niet. Veel balbezit voor MSC E1, maar gevaarlijk worden was er niet bij. En als ReV E1 dan door een slecht verwerkte corner ook nog eens op 2-0 voorkomt, sta je bij rust zo maar met 2-0 achter. In de rust probeerde Arjan zijn mannen met gerichte aanwijzingen op het juiste pad te krijgen, maar echt lukken wilde dat vandaag niet. Sterker nog, uit een messcherpe corner wist ReV E1 de 3-0 te scoren. En als Stue zich niet een paar keer met gevaar voor lijf en leden op de bal had geworpen, was de achterstand helemaal onoverbrugbaar geweest.

Halverwege de tweede helft leek het tij toch te keren. Jeen kreeg van de ReV-keeper een doeltrap pardoes in de voeten geschoven. Zonder aarzelen haalde hij uit en trof hij doel. Zou het dan toch nog kunnen? Jazeker dachten de toeschouwers, toen Julian een minuut later uit een vrije trap de 3-2 binnen knalde! Jammer genoeg bleek hun optimisme niet terecht.

Ook in het verdere verloop van de wedstrijd was het balbezit voor MSC E1. Het bleef echter de hele tijd net niet. De ene keer omdat de passing te laat kwam of onnauwkeurig was. De andere keer omdat niemand aanspeelbaar was. Als er door MSC E1 dan al een keer een vrije man werd gevonden, dan werd er zeer matig afgewerkt.

Met een even onnodige als terechte 3-2 nederlaag in de tas ging de MSC-karavaan dus weer terug naar Meppel. Jammer, maar helaas! Volgende week wacht de thuiswedstrijd Berkum E1 en dan gaat MSC E1 proberen weer drie punten te pakken in deze super spannende competitie. Natuurlijk, PEC Zwolle E1 staat zonder puntverlies aan kop en gaat kampioen worden, maar de strijd om plek twee is ongemeen spannend. CSV’28, MSC en SVI staan elk met 13 uit 8 tweede, terwijl Lelystad’67 met 12 uit 8 vijfde staat. Nog zes mooie wedstrijden en dan zit het eerste deel er van de competitie er op. Het vizier van MSC E1 staat nog steeds gericht op plek 2.