De Meppelers waren van meet af de betere ploeg, maar deden zichzelf danig tekort door een overvloed aan kansen onbenut te laten. Voor rust schiep MSC zich een zestal goede mogelijkheden, waarbij met name Be Quick-keeper Gijs Koopman een grote sta-in-de-weg bleek. De thuisclub kwam tot geen enkele uitgespeelde kans.
Meteen na de hervatting kwam de dikverdiende beloning voor de ploeg van het trainerskoppel Leo Blom en Jan Derk Brandsma. Een verre ingooi van Robert Schonewille werd doorgekopt door Camiel Fidom. Yves Heskamp zette een goed blok waardoor Jos Fidom loepzuiver kon uithalen: 0-1.
Hierna verzuimde MSC de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De 0-2 bleef uit en halverwege de tweede helft kwam Be Quick vanuit het niets op 1-1 toen enkele kleine foutjes bij MSC genadeloos werden afgestraft door Pieter van der Ven. Pas in de 86e minuut viel de 2-1 van Rob van der Leij, waarmee Be Quick absoluut te veel kreeg.