Holterman heeft geleerd van zijn avontuur bij FC Zwolle en is in alle opzichten een completere doelman geworden. De druk voor de jonge doelman was groot, hij werd opgezadeld met de erfenis van routinier Theo Migchelsen, maar hij heeft inmiddels alle twijfels weggenomen. Na een aarzelende start won hij vorig seizoen het vertrouwen van zijn medespelers en de technische staf. Hij heeft krediet opgebouwd en straalt vertrouwen uit.

Natuurlijk blijven er verbeterpunten. Dat beseft de 21-jarige keeper ook zelf. `Mijn persoonlijke doelstelling voor het nieuwe seizoen is om weer basiskeeper te worden en mezelf verder te ontwikkelen`, zei hij in een interview in de aanloop naar het nieuwe seizoen.
Het is prettig als spelers leergierig zijn en bereid zijn in zichzelf te investeren. Holterman moest vorig seizoen wennen aan de trainingsmethoden van zijn keeperstrainer Frans Nijstad, maar merkte al snel dat hij er baat bij had. Vooral het verwerken van hoge ballen is sterk verbeterd.

Holterman is realist. Op het veld kan hij sierlijk naar de hoek zweven, in het gewone leven staat hij met beide benen op de grond. ´Waar ligt mijn grens, hoe kan ik het beste uit mezelf halen en hoe kom ik uit de verf in de hoofdklasse?`, stelde hij zichzelf kritische vragen in het onderhoud met onze verslaggever.

Ik ben ook heel benieuwd wat daarop de antwoorden zullen zijn. De top van een keeper ligt meestal ergens rond zijn 28ste; dan heeft hij de ervaring die nodig is om wedstrijden te lezen en situaties te herkennen. Het leerproces is nog lang niet voltooid. Des te knapper is het dat deze jonge knul nu al elke week in de hoofdklasse speelt en aantoont dat hij het niveau aankan.

Holterman heeft de ultieme drive om te slagen als doelman en met die instelling zou hij wel eens ver kunnen komen. Hij realiseert zich dat de waarheid altijd op het veld ligt. Bij MSC hoeven ze zich voorlopig geen zorgen te maken over de bezetting tussen de palen. De jonge doelman heeft in korte tijd alle criticasters de mond gesnoerd en veel respect afgedwongen bij het voetbalpubliek.
 
bron: Voorzet – Flip Vellinga – www.meppelercourant.nl