Talentvolle spelers vanuit het Beloftenteam en de A-junioren trainen sinds vorige week op donderdag mee met de eerste selectie. Hoofdtrainer Peter Meindertsma traint deze groep trainen en wordt indien nodig ondersteund door de trainers Johnny Wassenaar van de beloften of Marco de Grip van A1.
Het doel van de talententraining is de jongere spelers sneller en verantwoord naar een hoger spel niveau te tillen en dat men hierdoor een snellere aansluiting krijgt bij de 1e selectie of beloften. De visie van de TC is namelijk om meer `Meppeler’ spelers in de 1e selectie en beloften te krijgen.
In de technische commissie is verder afgesproken dat er naast het team onder de 23 jaar er volgend seizoen ook een team komt voor onder de 17 jaar. De bedoeling is dat dit team dan gaat spelen tegen 3e divisie jeugd teams. Hierdoor kunnen talentvolle spelers zich prima door ontwikkelen. Binnen regio Meppel en Meppel zijn wij als MSC Antaris weer de eerste, omdat de andere verenigingen dit nog niet structureel kennen. Het zou wellicht mooi zijn om in de toekomst een avond competitie hiervoor op te zetten binnen regio Meppel en omstreken.

Harry Postma en Erik Kuurman
Naast het al eerder door ons ingevoerde ukkie voetbal ongeveer 3 jaar geleden, implementatie aankomend seizoen van team onder 17 jaar en continuering van team onder 23 jaar heb je van “klein” tot “groot” de doorstroming en ontwikkeling geborgd van je talentvolle (jeugd)spelers richting senioren. Zaak is nu dan ook wel om dit goed en vakkundig te blijven monitoren door de eveneens vakkundige (jeugd) trainers en jeugd coördinatoren van MSC Antaris.