Niets was echter minder waar. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat het geen “walkover” zou worden. Van onze kant werd er niet goed gespeeld. Het spel was slordig, er werd slecht verdedigd. Daarentegen was de tegenstander stukken sterker dan verwacht. Vooral de linksbuiten was onze verdediging steeds weer te snel af, en dit resulteerde dan ook in kansen voor Protos. Ook onze keeper zat op dat moment niet goed in de wedstrijd, en wist maar net een treffer te voorkomen.

Toch wist na ongeveer 20 minuten Soufian met een paar mooie passeerbewegingen de defensie van Protos te passeren en schoot de bal met een droge knal in het net. 0-1, een stand die we maar net meenamen de kleedkamer in.

Na wat positiewisselingen in de tweede helft leek het iets beter te gaan, het doel van Protos werd vaker bereikt. Dit leverde een aantal mooie kansen op. Ook de inzet was beter, en er werd beter samen gespeeld. Maar ook Protos bleef kansen creëren, en vooral de linksbuiten bleef moeilijk te beteugelen. Yeoniss, Jesse, Daan……..allemaal hadden ze moeite met de balbehendigheid en de snelheid van de linksbuiten. Het spel bleef op en neer gaan, en was voor het publiek zeer spannend om te zien. Voor MSC voelde het eindsignaal dan ook als een verlossing, de drie punten waren binnen.

De sterkte van Protos bleek wel te verklaren achteraf, het was bijna een compleet ander team dan in de vorige wedstrijden die ze gespeeld hadden. Er waren zes invallers van Protos JO15-1 opgesteld.