Mels maakte zijn officiele debuut in de competitiewedstrijd thuis tegen NEC (3-0 winst) en viel nadien nog een keer in. Erg snel voor iemand van 17 die eigenlijk nog een speler is uit de B-categorie..

De sfeer binnen die groep vindt hij joviaal en vriendelijk en voelt zich buitengewoon goed opgevangen. Het niveau is uiteraard hoog maar wel zeer uitdagend.

Mels speelt al sedert de F-jes bij MSC. Ooit begonnen in F3 debuteerde hij 8 jaar geleden in de E1 om vervolgens ieder seizoen in het 1e te spelen van zijn leeftijdscategorie. Zijn spel kenmerkt zich als “makkelijk voetballend”, rustig aan de bal, in staat om weg te draaien met de tegenstander in de rug. Een verdediger zal hij nooit worden; door de jaren heen speelde hij het liefst en het meest op het middenveld; “achter de spitsen”. Mels komt rustig over , ziet de combinatie en is niet snel “gek te maken”. Typisch een jongen met aangeboren talent die met een bal in de buurt tot ontplooiing komt. Geen “gemaakte voetballer”. Niet voor niks heeft Mels al diverse trainingen achter de rug bij oa PEC, Heerenveen en Cambuur. Daarnaast  is hij nog regelmatig uitgenodigd voor bijeenkomsten in het kader van JeugdPlan Nederland. (JPN)

Legio trainers heeft hij voorbij zien trekken: van Eric Folio tot Jan Padding, van Ruud Swaak tot Brian Winkels, Hulleman, Rob vd Brink en Hajo vd Helm. Van Eric Folio , F trainer indertijd, heeft hij het meest opgestoken.

Als hoogtepunt herinnert Mels zich het kampioenschap met C1 en promotie naar de 4e divisie in 2011 onder Brian Winkels.

Voetbal op “goed” kunstgras, zoals bij MSC, heeft zijn voorkeur boven het spelen op gras. Dit komt zijn spel ten goede vindt hijzelf. Mels zal ook een goede zaalvoetballer zijn.

 

Mels hoopt dit jaar zijn HAVO diploma te halen op Stad en Esch en vervolgens een studie te doen richting Sportmanagement of International business. Het eerste jaar denkt hij zowiezo nog thuis te blijven wonen en vervolgens nog enkele jaren bij MSC te voetballen. Wie weet….

 

Namens alle MSC’ers: succes Mels !

Mels 2