Jari maakte zijn officiële debuut in de competitiewedstrijd uit tegen de Bataven (3-5 winst) als linksback en viel nadien nog een keer in. Erg snel voor iemand van 16 die eigenlijk nog een speler is uit de B-categorie. Jari wordt overigens op 6 april a.s.17 jaar. De sfeer binnen het 1e vindt hij top en voelt zich buitengewoon goed opgevangen. Het niveau is uiteraard hoog maar wel zeer uitdagend. Daarnaast traint Jari 2x/week de F1 ism Gerlof Overwijk. Een druk voetballeven dus waarbij aangetekend moet worden dat de trainingen van A1 en het eerste elkaar opvolgen (ma/di/wo/do) en er geen rustdag beschikbaar is na de wedstrijden van za/zo.

jm1Interviewer en Jari hebben het in eerste instantie over de sprongen die A1 heeft gemaakt tov het begin vh seizoen. Het is een jaarlijks wederkerend patroon bij MSC dat de oudere jeugd (categorie A,B) beter presteert na de winterstop. Jari benoemt met name het gewenningsproces onderling van 16- ,17- en 18- jarige voetballers,  als oorzaak van de mindere prestaties van het 1e halfjaar. Een logische reden inderdaad. Omgekeerd zie je bij concurrenten dat A1 spelers eerder doorstromen naar de 1e seniorenteams in de 2e en 3e klassen en daardoor verzwakken.

Jari speelt al sedert de F-jes bij MSC. Ooit begonnen in de F-pupillen onder leider Gerrit van Leer debuteerde hij 8 jaar geleden in de E1 om vervolgens ieder seizoen in het 1e te spelen van zijn leeftijdscategorie. Spelers met wie hij jarenlang samenspeelde zijn o.a. Niels Haze, Willem Jan Webbink en Mels Huisman.

jm2In de D pupillen onder trainer Roel Kalsbeek heeft Jari zich ontwikkeld tot een stabiele verdediger. Organisatorisch en positioneel sterk. Qua snelheid en fysiek doet hij niet onder voor 18 jarigen. Jari speelt het liefst in een zoneverdediging waarbij hij de communicatie leidt met medespelers.  Legio trainers heeft hij voorbij zien trekken: van Eric Folio tot Jan Padding, van Ruud Swaak tot Brian Winkels, Cees Haanemayer, Roel Kalsbeek, Hulleman, Rob vd Brink en Hajo vd Helm. Van Ruud Swaak, E trainer indertijd, heeft hij het meest opgestoken. Als hoogtepunt herinnert Jari zich het kampioenschap met C1 en promotie naar de 4e divisie in 2011 onder Brian Winkels.

Jari hoopt dit jaar zijn MAVO-4 diploma te halen op Dingstede en vervolgens een studie te doen aan het CIOS in Heerenveen. Bovenal is er de pure ambitie om bij MSC te slagen als eerste elftalspeler. Een mooi streven !

Namens alle MSC’ers: succes Jari!