De tegenstander was een bekende uit de competitie: Flevo Boys E1. Wij kwamen in de competitie beide keren niet verder dan een gelijk spel: thuis 1 -1 en uit 2-2.  Toch werd er nu heel knap gewonnen met 2-0.

Wij waren gewaarschuwd voor onze tegenstander zij gooiden het sterke Genemuiden uit de beker ronde dus een geduchte tegenstander stond ons te wachten.
Wij trainen al geruime tijd op geen ruimtes weggeven en vanuit de organisatie blijven spelen. De organisatie is: Jarne op de goal, in de verdediging Vincent,Thomas en met de punt naar voren Niek, op het middenveld is Yves aan de rechter kant Jesse en Koen en aan de linker kant Lofti en in de spits Maikel.
We begonnen zoals altijd met veel geschreeuw tijdens het omkleden ik weet niet of het mijn leeftijd is maar hier kan ik nog steeds niet aan wennen. Zolang er maar gevoetbald wordt zoals wij de laatste weken voetballen ben ik de laatste die hier over zeurt.
Ik pak mijn moment wanneer ik bij velen nog de veters strik dan heb ik altijd even mijn 1 op 1 moment en kan ik ze stuk voor stuk nog even meegeven wat ik van ze verwacht en dat is het mooie van deze groep hoe druk en wild ze ook in de kleedkamers zijn in de wedstrijd zie ik vaak toch de dingen terug komen waarop ik hun individueel heb gecoacht.
Laat ik eerst het team eens aan u voorstellen en mensen onthoud deze namen want ik voorspel u over 15 jaar worden deze namen iedere zondag middag op het hoofdveld tijdens de thuiswedstrijden van het eerste team stuk voor stuk omgeroepen als basis spelers:

Jarne Bosman keeper niet te passeren en menig vereniging probeert hem nu al voor langere periode vast te leggen. Deze jonge voorspel ik een grote toekomst als keeper.
Vincent Loolofs laatste man 1 op 1 niet te passeren heel leergierig en staat iedere zaterdag zijn mannetje. Dit is er een van ‘weinig woorden maar veel daden’
Thomas van Manen verdediger, groot en sterk met een goede inzicht, goede trap techniek schrik van iedere spits, en wanneer hij opkomt en zich met de aanval gaat bemoeien dit meestal resulteert in een mooie goal.

Niek Kuurman verdediger, met de punt naar voren, dit is er zo een die je niet voorbijkomt en als je dan als aanvaller denkt yes die heb ik van mij afgeschut heeft hij nog altijd die perfect getimede sliding in huis waar hij menig gevaarlijke aanval onschadelijk mee heeft gemaakt.
Yves Spruyt middenvelder, een links poot in 1 woord geweldig ,zeer technisch, balvast, overzicht, niet bang om ook het rechter been te gebruiken, altijd bereid om te helpen verdedigen koelbloedig voor de goal van de tegenstander maar toch altijd nog oog hebben voor de vrijstaande man.

Jesse Bakker middenvelder, vaak aan de rechter kant of in de spits, zeer technisch heel leergierig knokt voor iedere cm zeer doeltreffend een plaag voor iedere verdediging en genot om te zien voetballen.

Lotfi Elkhatari middenvelder, aan de linkerkant zeer technisch zo staat hij voor je met de bal en zo is hij er vandoor. Hij heeft meer bewegingen in huis dan in het hele KNVB boek wat ik heb moeten doorspitten. Hij heeft altijd oog voor de vrijstaande man en is zeer koelbloedig voor de goal van de tegenstander te vergelijken met een Assaidi van Heerenveen ( nu nog ).
Koen Veltman  middenvelder/spits, eigenlijk overal inzetbaar.  Multi functionele speler geeft zich altijd voor 100% is snel met de bal aan de voet en dodelijk voor de goal, goede techniek in huis en zeer leergierig, dus alle ingrediënten om een goede voetballer te worden.
Michael Kuyers spits, de kleinste van het hele gezelschap maar met de flair van Wesley Sneijder de bewegingen van Rafel van de Vaart neusje voor de goals van Klaas Jan Huntelaar en nu de techniek van de Feyenoorder Schaken. Kont naar achteren, handen breeduit, bal onder zich houden en overspelen naar de opkomende man. Dus met andere woorden hoe stop je zo iets af.
Kort om een geweldig team waar ik zelf bij iedere training vaak aan alle kanten voorbij wordt gelopen.
Tijdens de aftrap stonden Vincent en Koen langs de kant als wissel en dan heb ik hierbij natuurlijk gelijk het grootste probleem te pakken stuk voor stuk zijn het ras voetballers en doen ze niks voor elkaar onder en willen ze graag allemaal de gehele wedstrijd voetballen en heb ik altijd de lastige taak als trainer om dit te regelen.
Maar goed de aftrap mijn mannen waren er klaar voor er werd gevoetbald in de eerste helft zoals wij trainen, iedereen van uit zijn taak voetballen, de juiste organisatie bewaren en geen ruimtes weggeven zodat de tegenstander kon opbouwen. Dit resulteerde in mooie aanvallen van onze kant en een 2-0 voorsprong.  Er werd gescoord door goed doorzetten van Jesse en een hele mooie aanval werd afgerond door Yves.

Als trainer kan ik dan alleen maar zeggen in de rust goed gevoetbald. Sommige akties er uit halen wat heel goed ging en soms bij akties die iets minder goed gingen nog een paar kleine tips geven. Ook heb ik de jongens er voor gewaarschuwd dat Flevo Boys alles op alles gaat zetten om zo snel mogelijk de 2-1 te scoren en dan nog proberen dit uit te breiden naar een 2 – 2 of zelfs 2-3.
Flevo Boys zette alles op alles en omdat een aantal van mijn spelers ‘s middags al een 4×4 toernooi hadden gehad en de vermoeidheid begon toe te slaan kreeg Flevo Boys beetje bij beetje meer grip op de wedstrijd. Maar dan is er nog altijd de team spirit van dit team wat naar boven komt. Het van elkaar willen overnemen wanneer de ene het niet meer kan belopen, het accepteren van elkaars fouten dus kortom volgens mij heeft Jarne gedurende deze wedstrijd 4 keer moeten optreden met geweldige reddingen en de keeper van de tegenstander denk ik wel 15 keer.

2-0 overwinning en een ronde verder hulde E1
Zaterdag uit naar Staphorst, wij zijn er klaar voor.