Vanaf de aftrap had MSC een licht veldoverwicht, maar het spel in de 1e helft haalde bij lange na niet het niveau van afgelopen zaterdag. Er werd onzorgvuldig en niet geconcentreerd gespeeld. Er werd veel balverlies geleden en men grossierde in foute passes. Dit was ook zeker de verdienste van de tegenstander. Asser Boys was zeker niet van plan de wedstrijd zonder slag of stoot op te geven en probeerde fanatiek het spel van de Meppeler dames te ontregelen. Dat leidde na 3 minuten al tot een doorbraak van de kleine maar zeer gevaarlijke spits van Asser Boys. Binnen de 16 meter en bijna alleen voor onze keepster werd zij door 2 verdedigsters van MSC afgestopt. Scheidsrechter Wijntjes zag er geen overtreding in, maar een strafschop was zeker niet onterecht geweest.
MSC nam het heft in handen, maar moest op de hoede zijn voor de zeer gevaarlijke counters van Asser Boys. Er ontstonden wel wat kansen voor MSC. Schoten van Shanna, Rachel en Andrea leverden echter geen doelpunten op. Na bijna een half uur spelen werd er dan toch gescoord. Shanna werd op links aangespeeld op de rand van de 16 meter en schoot de bal in de korte hoek langs de keepster. 1-0. Even later, na een gevaarlijke uitval van Asser Boys, dekte Jentine de spits van Asser Boys in de 16 meter aan de verkeerde kant en in een uiterste poging de bal te onderscheppen maakt zij een lichte overtreding. De scheidsrechter was in dit geval minder coulant en legde de bal op de stip. De toegekende strafschop werd feilloos ingeschoten en de stand gelijk getrokken; 1-1. Asser Boys is vlak voor rust nog een keer gevaarlijk, maar de inzet van een aanvalster van Asser Boys wordt door Gemma van de lijn gekopt. Ruststand 1-1.
Trainer Mulder heeft in de rust een hartig woordje gewisseld met zijn dames. Of dit nu de oorzaak was weet ik niet zeker, maar de 2e helft gaf een heel ander beeld dan de 1e helft. MSC ging zeer gedreven van start en zette met goed en geconcentreerd voetbal de verdediging van Asser boys zwaar onder druk. Ook conditioneel lieten de dames van MSC zien klaar te zijn voor de 1e klasse. Dit was ten opzichte van Asser Boys een zeer belangrijke factor in de 2e helft; de dames van MSC zijn al een aantal weken in training terwijl de dames van Asser Boys net enkele trainingen achter de rug hebben. Asser Boys komt er dan ook niet meer uit. MSC controleert de wedstrijd volledig en er volgen goede mogelijkheden voor MSC. Zo heeft Shanna van dichtbij een prachtige vrije schietkans, maar de bal verdwijnt naast de goal. Een gevaarlijk schot van Rachel treft ook net geen doel. De verdiende voorsprong kon echter niet uitblijven. Na een hoge voorzet vanaf de vleugel gaat Malenthe een kopduel aan met de verdedigster van Asser Boys. Door de druk van Malenthe kopte de speelster van Asser Boys de bal onhoudbaar langs haar eigen keepster en leidt MSC met 2-1. M
SC creëert daarna nog een aantal goede mogelijkheden, maar weet niet te scoren. Na enkele gevaarlijke corners voor het doel van Asser Boys kopte Malenthe, zeker niet de grootste van het veld, de bal uit een mooie voorzet prachtig in, maar haar inzet belandt buiten bereik van de keepster op de paal. Dit had de beslissing kunnen zijn. Aan de andere kant krijgt Asser boys haar enige kans in de 2e helft. Een schot caramboleert via de handen van Grietje echter op de paal en stuitert het veld weer in. In de 35 e minuut volgt na een goed lopende aanval over meerdere schijven alsnog de verdiende 3-1 en de definitieve beslissing. Malenthe plaatste de bal vanaf de vleugel in de 16 meter keurig op Dimi, die de bal goed onder controle brengt en de bal bekeken teruglegt op de inkomende Alberdine. Vanaf 16 meter passeert zij de keepster van Asser Boys met een prachtige en onhoudbare schuiver in de linkerhoek. MSC speelt daarna de wedstrijd rustig uit en de overwinning komt niet meer in gevaar. Malenthe heeft nog de kans de voorsprong te vergroten, maar haar schot belandt op de buitenkant van de paal. Eindstand 3-1. Na deze wedstrijd met 2 verschillende gezichten heeft MSC zeer goede kansen om door te gaan in de beker.
Zaterdag staat om 14.30 uur de bekerwedstrijd in Meppel tegen de dames van ONS Sneek op het programma. De laatste ontmoeting tussen beide teams vond in juni plaats tijdens de bekerfinales in Coevorden; hier werd MSC met ruime cijfers kansloos aan de kant gezet. Er valt dus iets recht te zetten voor de Meppeler ploeg. De dames van ONS zijn ook in de competitie onze tegenstander. De wedstrijd van zaterdag kan dan zeker gezien worden ais graadmeter voor de komende competitie.