Meppel – MSC-Amslod heeft het nieuwe hoofdveld in gebruik genomen met een nederlaag. Op sportpark Ezinge was streekgenoot Hoogeveen in alle opzichten de bovenliggende partij. Op de 0-3 eindstand viel niets af te dingen.
Het was aan MSC-doelman Marc Holterman te danken dat de uitslag niet hoger uitviel. Hij onderscheidde zich zowel vóór als na rust met een aantal prima reddingen, maar was kansloos op een van richting veranderd schot van de uitblinker aan Hoogeveen-zijde, Jearl Margaritha. Dat was kort na de hervatting nadat beide ploegen met een 0-0 stand aan de tweede helft waren begonnen.
MSC-Amslod stelde er aanvallend heel weinig tegenover. Alleen Noah Schuurman was voor rust een keer gevaarlijk, maar zijn geplaatste schot werd onschadelijk gemaakt door doelman Kevin Borgman. Aan de andere regende het kansen, met name voor Björn Zwikker, maar Holterman wilde van geen wijken weten.
Na de 0-1 liet Hoogeveen de zwoegende thuisclub ook nog heel lang in leven. Luuk Kuipers was met een kopbal zelfs dicht bij de gelijkmaker. Pas in de 87e minuut besliste Margaritha met een fraaie individuele actie de wedstrijd.
Björn Zwikker zorgde daarna ook nog voor de 0-3, vlak nadat bij MSC Remco van Keulen met rechtstreeks rood van het veld was gestuurd.
(bron Meppeler Courant – foto Leo de Harder )

De nieuwe grasmat heeft de eerste test goed doorstaan!!!