MSC speelde haar derde competitiewedstrijd thuis tegen het altijd lastige VIOD uit Driesum. Eerdere wedstrijden waren nagenoeg altijd in het voordeel van deze jonge maar sterke Friese ploeg uitgevallen. De Meppeler dames waren vooraf gewaarschuwd voor deze ploeg.

Vanaf de aftrap was het VIOD dat domineerde.  De gasten uit Friesland waren veel feller dan de dames van MSC en oefenden met goed georganiseerd voetbal druk uit op de Meppeler defensie. MSC kreeg met name geen kans om via de vleugels uit te verdedigen.  Af en toe was het chaos in de Meppeler defensie, waardoor VIOD een aantal goede mogelijkheden kreeg.  MSC mocht van geluk spreken dat VIOD erg slordig met de kansen omging. MSC had wel een prima kans, nadat Michelle voorin breed legde op Alberdine; haar schot trof net geen doel.  Aan de andere kant ontsnapte MSC aan een achterstand nadat een aanvalster van VIOD na een verkeerde sliding van Gemma alleen voor Grietje kwam. Haar schot werd door Grietje bekwaam gestopt.

Na 20 minuten werd het 0-1 voor VIOD. Een vrije trap caramboleerde door het centrum van de Meppeler defensie en kwam zo maar voor de voeten van een aanvalster van VIOD. Deze had geen enkele moeite om uit vrijstaande positie Grietje te passeren.

Hierna kreeg MSC drie grote kansen op rij, maar bleven helaas onbenut. Op een pass van Nicole stiftte Michelle de bal op de lat; schoot Nicole in het zijnet en werd de bal na een Meppeler aanval door een VIOD-verdedigster van de doellijn gehaald. Daarna kreeg VIOD weer een aantal grote kansen en scoorde na zo’n 40 minuten 0-2. Simpel balverlies achterin was de inleiding voor deze goal, waarna een aanvalster van VIOD de bal over Grietje heen kon schieten.  Bijna was het nog 0-3  geworden voor VIOD, maar gelukkig Grietje bracht redding. Rest nog te melden dat Michelle een gele kaart kreeg na een sliding van achteren op een speelster van VIOD.

MSC kwam de 2e helft met een gewijzigd team in het veld. Jentine, Tammy en Nicole werden vervangen door Susan, Andrea  en Shanna. Een uiterste poging van trainer Mulder om de wedstrijd te kantelen. En dat lukte. MSC kwam fel uit de starblokken en was duidelijk de bovenliggende partij in de 2e helft. De dames van VIOD kwamen daardoor bijna niet meer aan aanvallen toe en wisten nagenoeg geen enkele kans meer te creeren. De Meppeler dames werden steeds gevaarlijker en kregen via Malenthe en Michelle goede mogelijkheden. Gescoord werd er nog niet, tot Michelle na 25 minuten na een uitstekende pass van Layla in de diepte werd gestuurd en alleen voor de keepster beheerst scoorde. Stand 1-2. MSC  was hiermee helemaal terug in de wedstrijd, bleef erg dreigend en kreeg meerdere corners te nemen.  Veel van de Meppeler aanvallen gingen over rechts en de voorzetten van Michelle brachten veel gevaar teweeg in de defensie van VIOD.  Uit één van die voorzetten kreeg Shanna van dichtbij een perfecte kans om koppend de gelijkmaker te scoren. Helaas raakte zij de bal niet goed en ging de bal naast. Aan de andere kant kreeg een aanvalster van VIOD nog een grote kans. Alleen voor Grietje slaagde zij er niet in de Meppeler doelvrouw te passeren.  Het wachten was op de Meppeler gelijkmaker. En zoals zo vaak dan gebeurt viel er een treffer aan de andere kant. In de 40e minuut kreeg Grietje een niet al te gevaarlijk schot niet onder controle en werd de terugspringende bal door een attente Friese aanvalster in het doel gewerkt.  1-3 voor VIOD. Voor de dames, begeleiding en aanhang  van VIOD een bevrijding. De wedstrijd was hiermee gespeeld en even later floot de goed leidende scheidsrechter af. MSC bleef toch met een katerig gevoel zitten en had op basis van de 2e helft meer verdiend. Aan de andere kant was de overmacht van VIOD in de eerste helft zo groot, dat VIOD over de gehele wedstrijd als terechte winnaar uit dit duel naar voren is gekomen. Volgende week staat een andere oude bekende op het programma;  ONS Sneek. MSC mag proberen in Sneek drie punten te gaan halen. Op zich een lastige, maar zeker geen onuitvoerbare opdracht. Zeker niet als MSC twee helften gaat voetballen.