Van De Blesse E1 wisten we niet veel. Door afgelastingen speelden zij tot nu toe wat minder wedstrijden, dus was niet helemaal duidelijk hoe sterk ze zouden zijn. Geen nood, MSC E3 gaat toch altijd al van eigen kracht uit. De enige bekende risicofactor was het ontbreken van de leider. Die was weer eens met D1 in Assen en kon niet op tijd op Ezinge zijn. De vorige keer dat hij afwezig was werd er verloren. Zo niet deze keer. Die weet dus ook weer wat zijn plek in het geheel is.

Zoals gebruikelijk waren de tegenstanders ook vandaag een stukje groter dan onze mannen. Behalve de tegenstander van met name Hidde. Die was twee koppen groter dan onze mannen en kon qua fysiek zo in de D-jeugd mee. Dat betekent altijd weer even wennen voor onze helden, maar na een minuut vijf speelt de lengte van de tegenstander geen rol meer en gaan de mannen voetballen. Het positiespel gaat dan weer lopen, de passing is goed en de bal (bijna) altijd onder controle.

Met name in de eerste helft werd er goed gevoetbald en dat leverde een 8-0 voorsprong bij rust op. De goals waren van Luca (4), Jeen (2), Hidde (1) en Julian (1). Na rust werd het wat slordiger. Dat is jammer, maar niet ongebruikelijk bij een grote voorsprong en een tegenstander die niet of nauwelijks gevaarlijk kan worden. In de tweede helft bleef de productie daardoor steken op twee goals (Luca en Jeen). Perfectionistisch als ze zijn, waren de leden van de technische staf niet erg tevreden over de tweede helft. Toch kunnen de mannen terugkijken op een goede prestatie. Een eclatante 10-0 overwinning op De Blesse E1 is gewoon een lekker resultaat. Volgende week wacht d’ Olde Veste E3. Hopelijk wordt de goede lijn dan gewoon doorgetrokken. Eerst maar weer eens twee keer lekker trainen en dan knallen maar weer.