Vivianne Miedema opende de score in de 9e minuut vanuit een aanval door een schot van richting te veranderen, recht het doel in. Twee minuten later scoorde Suzanne Admiraal uit een voorzet van Lineth Beerensteyn. De 3-0 kwam ook op naam van Admiraal, na een mooie rush langs de lijn en via een voorzet vlakbij de achterlijn belandt de bal via een verdedigster van Montenegro in de verre hoek.

Vivianne Miedema zorgt voor de vierde treffer in de 31e minuut, na een aanval opgezet door Lucie Akkerman die passt op Hiske Huisman en Miedema vrij ziet staan. Vijf minuten voor rust zet Jill Roord de score op 5-0 na een knap afgewerkte diepe pass van Miedema.

Direct na rust werd Beerensteyn gewisseld voor Laura Strik. In de tweede helft zorgde Hiske Huisman meteen voor een groter gat door in de 41e minuut uit een scrimmage te scoren, gevolgd door de derde treffer voor Vivianne Miedema, slechts een minuut later. Akkerman krijgt een gele kaart in de 47e minuut. Admiraal schiet in de 51e minuut Nederland op 8-0 na een mooie vrije trap en Roord maakt haar tweede doelpunt van de middag een minuut later door met de bal naar de rand van de 16 meter te dribbelen en vervolgens koelbloedig in te schieten.

In de 54e minuut maakt Admiraal plaats voor Tiny Hoekstra en Inessa Kaagman voor Jessie Eikenhout. Een minuut later schiet Huisman voor de tweede keer de bal erin en acht minuten later is daar nummer vier voor Miedema die na een actie van de keeper van Montenegro in de rebound raak is.

De twaalfde treffer volgt in de 73e minuut na een mooie aanval: een breedtepass van Huisman komt terecht bij Hoekstra. Zij speelt Miedema loepzuiver aan met een goal als beloning. Drie minuten voor tijd scoort Strik 13-0, terwijl topscorer Miedema met doelpunten in de 79e en 81e minuut de eindstand op 15-0 zet.

Nederland speelt maandag de tweede poulewedstrijd tegen Kazachstan. De wedstrijd vindt plaats op de velden van DIO in Oosterwolde en begint om 16.30 uur.