De eerste elftalspelers Arnold Otten en Stephan Besuijen nemen deze week in Leiden deel aan het Union SCIPT Futsal Kampioenschap. Dat toernooi wordt gezien als het Europees Kampioenschap zaalvoetbal voor postteams. De MSC’ers Otten en Besuien werken bij TNT-Post in Meppel.
Nadat het zaalvoetbalteam van TNT-Meppel het nationale kampioenschap voor postteams had veroverd, werden Arnold Otten en Stephan Besuijen uitgenodigd voor de nationale selectie van TNT. Afgelopen dinsdag begon het avontuur voor beide Meppelers toen zij naar Leiden afreisden.
Daar moesten zij de afgelopen dagen strijden in poule A tegen teams van postbodes uit Denemarken, Tsjechië, Zwitserland en Polen. Op de eerste dag wonnen de oranje mannen met 5-2 van Denemarken, maar beten ze zich stuk op de stugge Tsjechen, 2-3 verlies. Gistermiddag werd de draad weer opgepakt en werd Zwitserland met 13-2 teruggewezen. Tegen het oppermachtige Polen Post, dat al zijn wedstrijden ruim had gewonnen, waren de Nederlanders niet opgewassen, 4-13. ‘Wij verwachten dat Polen het toernooi wint, we waren absoluut kansloos‘, laat Stephan Besuijen weten.
Tsjechië plaatste zich samen met Polen voor de kruisfinales. In de andere poule wisten de postbodes van Oekraïne en Portugal zich te plaatsen.
Vandaag hebben de Meppelers geen voetbalverplichtingen, maar brengen ze samen met de andere deelnemers een bezoek aan Amsterdam, waarbij onder andere de Amsterdam Arena wordt bezocht. ‘Ondanks de uitschakeling vermaken wij ons prima. Alles is perfect georganiseerd en het is erg leuk om dit een keer mee te maken”, vertelt Arnold Otten. Zaterdag moeten TNT Nederland weer aan de bak en kunnen Otten en Besuijen proberen de vijfde plaats te veroveren.

(Bron: www.meppelercourant.nl)