Ons bereikte zaterdag het droeve bericht van overlijden van Jos Dekker. De aanvaller maakte vooral in de jaren ’60, ’70 en ’80 furore bij de Meppeler Sport Club. Eerst zo’n zeven seizoenen in het eerste elftal waar hij vaak topscorer werd, later in het tweede elftal en daarna vele jaren in verschillende lagere elftallen. Jos Dekker was een buitengewoon balvaste spits met een kiezelhard schot. Vaak te herkennen aan een witte knielap. Menig keeper heeft hij weten te verschalken.
 
In het Jubileumboek dat ter ere van het 100 jarig bestaan uitgegeven is, staat Jos Dekker vernoemd als dé topscorer van alle MSC-elftallen. Als spits van het 9e elftal weet hij in het seizoen 1982-1983 liefst 60 keer !!! de doelman van de tegenstander te verschalken. Bijna een gemiddelde van 3 treffers per wedstrijd. In dat seizoen weet Menno Mulder uit het 5e elftal 25x te scoren. Jos Dekkers teamgenoot in het 9e Jan Kollen treft 17 keer het doel.
 
De laatste jaren liet de gezondheid Jos steeds vaker in de steek en vandaag, ruim twee jaar na het overlijden van zijn tweelingbroer Beppie, eindigde zaterdag op 73-jarige leeftijd ook het leven van Jos. Vele MSCérs bewaren prettige herinneringen aan ‘die lieve, rustige man’.
 
Wij wensen Ria en de verdere nabestaanden veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.