Gritter speelde voor zijn profcarriere bij ACV in Assen. Hij maakte op 13 juli 1972 als basisspeler bij FC Groningen – PSV (1-1) zijn debuut in het betaalde voetbal en maakte daarbij meteen ook zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. In dat zelfde seizoen werd hij clubtopscorer met 12 doelpunten. Na de degradatie van FC Groningen in het seizoen 73/74 werd Gritter in de eerste divisie weer clubtopscorer met 20 goals.
Gritter stapte in de zomer van 1975 over van FC Groningen naar FC Twente en speelde daar zeven seizoenen. In de seizoenen 1977/78 (15 goals) en 1978/79 (14 goals) werd Gritter clubtopscorer. Toen Twente in het seizoen 77/78 als bekerwinnaar in het Europa Cup II toernooi speelde, werd hij zelfs topscorer van dit toernooi met 6 doelpunten. 
Gritter belandde na zijn Twente-periode in Denemarken bij Kolding IF. Hier speelde hij anderhalf jaar en sleet vervolgens zijn laatste twee profjaren bij Heracles. Daar maakte hij in het eerste jaar promotie vanuit de eerste divisie mee, waardoor hij zijn laatste jaar als prof in de eredivisie speelde.
Als trainer ging Gritter aan de slag bij SC Heerenveen en Heracles. Ook was hij trainer bij het Schotse Dundee United. In het amateurvoetbal speelde Gritter in de lagere elftallen van MSC. Toen beginjaren negentig in de eerste klasse de spelersnood hoog was, haalde de toenmalige MSC-trainer Jacob Botter Gritter op uit het vijfde elftal op en stelde de oud-prof op als laatste man op in het eerste elftal. Twee jaar later werd Gritter trainer van MSC. Na een seizoen vertrok hij naar Heracles om twee jaar later terug te keren bij MSC. Later werkte hij voor Steenwijkerwold en laatst voor Wacker-Van Dijk.