Onder een stralende zon werd om 10.15 uur de bal door Olympia aan het rollen gebracht. Ze konden niet lang van het balbezit genieten, want direct werd door MSC druk gezet. De spelers van MSC lieten de bal mooi rondgaan en de vrijstaande mensen werden goed aangespeeld. Al na twee minuten lag de bal in het net van Olympia. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Maarten direct “uit de draai” op de goal geschoten. De keeper was kansloos. 1 – 0. Een geweldige start !

Hierna ging het spel even op en neer en dat leverde Olympia een mogelijkheid op. Het harde schot werd door Jarne gekeerd. In diezelfde minuut werd de bal op de lat gekopt aan de andere kant van het veld.

Het verzorgde spel van MSC leidde in de 9e minuut tot de 2 – 0. Hidde ving de bal op, kapte zijn man uit en schoot laag in de hoek raak.

Hierna ging het hard. De spelers van MSC bleven heel goed overspelen en elkaar het maken van een doelpunt gunnen. Dit leidde dat enkele hele mooie combinaties.

In de 12e minuut werd het 3 – 0 door Maarten na goed voorbereidend werk van Hidde. In de 14e minuut werd er opnieuw gescoord. Deze goal was een voorbeeld van 1-2-tjes. Over het hele veld werd er getikt end e tegenstander kan alleen maar bewonderend toekijken. Het laatste tikje mocht door Maarten gegeven worden en zo stond het al 4 – 0.

Nauwelijks een minuut later lag de bal alweer in de goal van Olympia. Vanaf de eigen helft werd Maarten de diepte ingestuurd, hij passeerde de keeper en scoorde beheerst, 5 – 0.

MSC binnen een kwartier op een veilige voorsprong en het was nu zaak om de wedstrijd geconcentreerd verder te spelen. De spelers bleven prima op hun eigen positie spelen en zodoende ontstonden er vanzelf nog meer kansen.

In de 17e minuut had Hidde pech toen zijn inzet via de paal terug het veld in kwam. Twee minuten later had hij meer geluk toen zijn inzet via een speler van Olympia in de goal verdween: 6 – 0.

Een enkel moment verslapte de concentratie en Olympia wist hier van te profiteren. De spits werd op snelheid de diepte in gestuurd en maakte de geboden kans koelbloedig af: 6 – 1.

Toch was het laatste woord van deze eerste helft voor MSC. Gideon pakte de bal af van zijn directe tegenstander, speelde diep op Maarten die de keeper van Olympia opnieuw kansloos liet: 7 – 1.

In de rust riep Eddy zijn spelers bij zich en gaf toch vooral de aanwijzing mee om geconcentreerd te blijven spelen en de posities goed in te nemen. Met deze opdracht gingen de spelers van E1 vol goede moed de tweede helft in.

Direct vanaf de aftrap werd er druk gezet. Een voorzet vanaf de vleugels werd door Willem ingekopt. De toesnellende verdedigers waren te laat, de keeper was kansloos en de bal lag dus opnieuw in de goal: 8 – 1.

Nauwelijks een minuut later stonde de 9 – 1 op het scorebord. Na prima samenspel tussen meerdere spelers was het opnieuw Maarten die het laatste tikje tegen de bal mocht geven.

Hierna volgde een minder sterke periode van MSC en dat leverde Olympia enkele (schot) kansen op. In de 15e minuut leverde dat ook nog ene goal op. Een prima schot, Jarne kansloos ( – 2.

Hierna werden de spelers van MSC weer feller in de duels, werd de veldbezetting iets gewijzigd (Jarne mocht mee gaan voetballen en Patrick werd voor even keeper) en kwamen de kansen weer voor MSC.

Na enkele goede acties kan Hidde ongestoord uithalen. De keeper kan zijn schot niet voldoende wegwerken. Willem was goed doorgelopen en wist te scoren 10 – 2.

De verdedigers Wisse, Thomas en Patrick gaven geen enkele kans meer weg, het middenveld met Gideon, Thom en Hidde heerste weer als daarvoor en de voorhoede spelers Maarten en Willem zorgden dat ze steeds aanspeelbaar waren.

In de slotfase van de wedstrijd werd de uitslag nog verder uitgebouwd. Eerst was het Willem die scoorde 11 – 2.

Daarna was het (keeper) Jarne die tot grote vreugde van zijn medespelers prachtig scoorde. De eindstand kwam hiermee op 12 – 2 voor MSC E1.

Een geweldige start van het nieuwe seizoen !!