De dames Hiemstra en Meulenbelt waren over gekomen van Hoofdklasser Oranje Nassau uit Groningen. Voor Muntendam een zeer welkome versterking, voor hun tegenstanders een gegeven dat ze alles uit de kast moeten halen om 3 punten weg te halen in Muntendam.
M.S.C. Antaris speelde de eerste 20 minuten goed, we kregen zeker drie goede kansen, die helaas niet werden benut. Voorin werd de scherpte duidelijk gemist.
Na ongeveer 24 minuten spelen kwam Muntendam op een 1-0 voorsprong. De bal werd bij MSC  aan de linkerkant een beetje knullige verspeeld, hier door kon de speelster van Muntendam vrij makkelijk de  zestienmeter binnen lopen en scoren. Na de voorsprong bleef Muntendam aandringen, en het was dankzij Grietje ten Hoor dat het lang  1-0 bleef. Vijf minuten voor tijd was er opeens weer even M.S.C. Antaris dat iets sterker was, alleen werden de kansen wederom weer niet benut. In de 45ste minuut werd een aanval van Muntendam onderschept door Janine Kelder, in plaats dat ze de bal terug speelde op de keepster Grietje, bleef Janine met de bal lopen met de tegenstander in haar rug. Grietje die uit haar doel was gekomen kwam doordat Janine door liep en niet keek, met elkaar in botsing. Hier profiteerde de spits van Muntendam van en kon scoren in een leeg doel.
Na de pauze zou er weinig in het spelbeeld veranderen, Muntendam was veel feller en speelde meer als een eenheid, M.S.C. Antaris was overal te laat en hing als los zand aan elkaar. Muntendam liep in de tweede helft uit naar een 4-0 voorsprong. Maar in de 70 ste minuut kreeg MSC een vrije trap, deze werd door Veerle Ulrich op zij gelegd en de inkomende Nanne Jans schoot de bal van ongeveer 30 meter achter de doellijn. De eer was dus gered. Vlak voor tijd scoorde Muntendam nog de 5-1.
Muntendam won dik verdiend, en de dames van M.S.C. Antaris zal deze week weer hard moeten trainen om volgende week 3 punten uit Heerenveen mee te nemen naar Meppel.