Toch bleek al snel dat deze voortekens niet zouden leiden tot goed voetbal en een mooi resultaat. Er leek toch wat meer spanning op de mannen te rusten dan normaal het geval is. Het positiespel – het sterke punt van MSC E1 – kwam totaal niet uit de verf. Er werd veel met lange ballen gewerkt en vaak werd de bal maar lukraak weggetrapt.  Ook gaven we de tegenstander te veel ruimte en gaven we te weinig druk op de bal.

Tegen een goede tegenstander als PEC Zwolle E1 kan dat natuurlijk niet lang goed gaan. Al snel lag de eerste tegentreffer in het MSC-doel. PEC Zwolle was – zoals verwacht mocht worden – in alles de betere ploeg. In het eerste kwartier zette MSC E1 daar nog wel veel inzet tegen over, maar na de 0-2  – en met name na de ietwat schlemielige 0-3 – lukte het even niet meer om echt gas te geven. Gelukkig Kon PEC daarvan niet profiteren en bleef het bij een 0-3 ruststand.

In de rust werden de mannen door Arjan gewezen op hun te timide houding en het – voor MSC E1 zeer atypische – gebrek aan inzet. Kort op de tegenstander, veel druk op de bal en in balbezit direct overschakelen op snel positiespel, met die boodschappen in hun achterhoofd gingen de MSC-ers na rust het veld weer in. En gezegd moet worden, er werd direct na rust ook beter gevoetbald. Minder lange halen van achteruit, maar opbouw via de vleugelverdedigers. Eindelijk zagen de vele toeschouwers ook een paar goede spelpatronen en aanvallen van de zwart-witten. Eén van die aanvallen leidde tot een corner waaruit Kai heel attent de 1-3 scoorde.

Helaas bleef het daarbij. PEC Zwolle wist snel daarna de 1-4 te scoren en daarmee kwam een einde aan het laatste beetje weerstand dat MSC E1 wist te bieden. De Zwollenaren liepen uiteindelijk uit naar een 1-6 eindstand. MSC E1 stelde gisteren teleur. Niet omdat er van Zwolle verloren werd, dat is natuurlijk geen probleem, maar wel omdat de mannen al veelvuldig hebben later zien veel beter te kunnen voetballen dan dat ze tegen PEC hebben gedaan.

Maar niet getreurd, deze week gewoon weer lekker trainen en volgende week zaterdag de draad weer oppakken. We spelen dan weer thuis. De tegenstander is dan WHC E1. We MSC E1 kennende zal het team revanche willen nemen op de mindere wedstrijd tegen PEC Zwolle en weer een goede match zal spelen.