MSC-Antaris moet nog voor de start van de competitie op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Trainer Peter Meindertsma heeft deze week ontbinding van zijn contract aangevraagd. De inwoner van Heerenveen gaat in Qatar aan de slag als jeugdtrainer. Peter Meindertsma is bij MSC-Antaris bezig aan zijn vierde seizoen. Met de club promoveerde de Fries in het seizoen 2005-2006 naar de zondag Hoofdklasse.

Voorzitter Nico Krist van MSC-Antaris was verrast door het verzoek van de hoofdtrainer. `Voor Peter is de baan in Qatar natuurlijk een geweldige positieverbetering. Die carrièrestap willen wij hem natuurlijk niet onthouden. Neemt natuurlijk niet weg dat wij twee weken voor de competitiestart ineens zonder trainer zitten. Het zal geen eenvoudige opgave worden om zo vlak voor de start van de competitie nog een oefenmeester te vinden die op eerste klasseniveau mag trainen. We hebben al wel een lijstje met kandidaten. We gaan dus hard aan het werk om op korte termijn een opvolger voor Peter Meindertsma te vinden.`

Meindertsma gaat in het Arabische oliestaatje aan de Perzische Golf per 1 september als jeugdtrainer aan de slag bij de profclub Al Arabi. Bij die club is oud-prof en oud-Alcidesspeler Remco Boere technisch coördinator. Meindertsma nam onlangs na acht jaar afscheid als jeugdtrainer bij SC Heerenveen.