Pieter werd als 6-jarige lid van MSC. Tot zijn 16e jaar was hij actief als voetballer, maar vanwege fysieke problemen maakte hij een gedwongen overstap naar de zwemsport. Daar bleek hij ook een groot sportman met veel ambitie en gedrevenheid. Toen de familie Koopmans verhuisde naar Apeldoorn was MSC wel even uit het oog maar niet uit het hart. De club werd nog volop gevolgd. Bij terugkomst in de regio, Staphorst om precies te zijn, keerde Pieter als zeer actief vrijwilliger terug binnen MSC. Het leek wel of hij als het ware moest inhalen wat hij in zijn Apeldoornse periode niet had kunnen waarmaken.
Pieter werd voorzitter van de jeugd en in een later stadium voorzitter van de technische commissie. Hij nam de verantwoordelijkheid op zich voor materialen en kleding en was een tijd verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de kantine. Pieter deed vervolgens in de tussentijd heel veel op het gebied van het vele kluswerk binnen de vereniging. Realisatie van de extra kleedkamers en de aanpassingen van de huidige kleedkamers 1 tot en met 4. Op het moment dat Pieter overleed was hij manager van het eerste team.
Pieter was een ambitieus man. Hij was loyaal en gedreven en vooral sociaal sterk. Hij had ook een mate van stijfkoppigheid die alleen maar goed van pas komt binnen een vereniging die ergens naar toe wil. Naast zijn eigen inzet nam hij ook zijn familie mee als vrijwilligers. Evelline en kinderen zetten zich ook in voor de Fiets Vierdaagse, Inter Jeugd Voetbal of Eveline bij de kassa of op andere vrijwilligersfuncties binnen de vereniging.
‘Iemand met zo’n staat van dienst voor onze club verdient natuurlijk de titel van Lid van Verdienste. Ja, het is te laat’, aldus voorzitter Henk Veenema zondagmiddag.