Er zijn binnen Europa derby’s als Manchester City-Manchester United, Lazio Roma-AS Roma en Dynamo Boekarest-Steaua. Wat te denken van Bayern M.-1860 Munchen. Gelukkig mogen we ons in Zuidwest Drenthe, en Meppel in het bijzonder, prijzen met de eeuwige strijd tussen MSC en Alcides. Voorstanders van een fusie moeten zich ooit bedenken dat de ware voetballiefhebber smeekt om, sterker nog:hunkert naar, dit soort wedstrijden. Zenuwachtige leiders, bleke koppen bij de spelers. Bekertjes koffie die halfvol blijven staan omdat de ogen gericht zijn op wat zich op het veld afspeelt. Bovendien is er de aanwezigheid van een professionele fotograaf (onze Kees) die kwaliteitsfoto’s maakt.
En bovenal: je kunt er gewoon op de fiets naar toe, gratis en voor niks genieten onder een flauw zonnetje. De spelers kun je aanraken en mogelijk zelfs een babbeltje maken met een van je favorieten.
Zaterdag was er weer zo’n beladen wedstrijd: Alcides B1-MSC-Antaris B1.

Het verslag van B1 leider Henk van Egten:

Vandaag de wedstrijd tegen de buren, toch altijd speciaal.Nog altijd zonder Rick en Gilijan en Aldo uitgeleend aan B2.De fysieksterke hulptroepen kwamen uit A2, Frank Takens en Maarten Heetla. Beide zijn ze eigenlijk nog B spelers.
Vanaf het begin lieten beide teams zien absoluut te willen winnen. Gelijk al een felle strijd maar de scheidsrechter hield het erg kort. Het centrale duo Marlijn en Maarten stonden als een blok, de backs Ruben en Koen moesten zwaar aan de bak. Regelmatig moesten de middenvelders assisteren. Luc op links, Haitam en Sil midden en Silvain hadden toch wat moeite om Ronnie en Mihran te bereiken. De lange bal werd regelmatig op Mihran gespeeld die natuurlijk iedereen eruit liep maar in de afronding nogal pech had . Na ongeveer 15 minuten een pittige overtreding van Alcides kant, een prachtige plek op de rand van de 16 meter. Merlijn is de specialist aan MSC kant en inderdaad, loepzuiver inde hoek, 1-0.
Tot de rust bleven het spel heen en weer golven, maar gescoord werd er niet meer.
Na rust kwamen Frank voor Ruben en Timon voor Ronnie in het veld. MSC begon voortvarend en na een paar minuten mocht er een corner genomen worden. Silvain plaatste deze strak bij de tweede paal waar door Frank knap de 2-0 werd binnengekopt. Dit leek en gelopen race, maar Alcides dacht er anders over. Een snelle tegencounter werd verkeerd beoordeeld, 2-1 Toen sloeg de onzekerheid toch een beetje toe bij MSC. Een vrije bal van Alcides net buiten de 16 werd door Henk Ruben knap uit de hoek getikt, maar in de rebound wist Alcides toch te scoren. 2-2. Wat een tegenvaller. Alcides voelde dat er nog meer te halen was, na een rommelige situatie kwam Maarten ongelukkig in aanraking met een aanvaller wat door de scheidsrechter als een overtreding werd gezien, strafschop welke feilloos werd binnengeschoten, 3-2 achter met minder dan 10 minuten te spelen. Met een alles of niets offensief moest de gelijkmaker er toch komen, en ja hoor. Volkomen onverwachts speelde Timon zich vrij en met een schitterende pegel in de hoek scoorde hij toch nog de 3-3.
Wat een ontlading, misschien had er meer in gezeten, maar toch had iedereen vrede met deze uitslag.
Er werd af en toe fel gespeeld maar de conclusie kan alleen maar zijn, prima wedstrijd !!